Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Rendesco συγκεντρώνει 6 εκατ. λίρες για να αντικαταστήσει τα δίκτυα φυσικού αερίου με θερμότητα χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Θα επιτρέψει επίσης τη διεύρυνση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας του κλίματος με πιο έξυπνα και επικεντρωμένα στον καταναλωτή συστήματα διαχείρισης οικιακής ενέργειας.

Η εταιρεία δικτύου καθαρής θερμότητας Rendesco έχει συγκεντρώσει 6 εκατομμύρια λίρες  για να επεκτείνει γρήγορα τις δραστηριότητές του και να αναπτύξει περαιτέρω τα προϊόντα του στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Η νέα επένδυση καθοδηγήθηκε από το Ταμείο Καθαρής Ανάπτυξης, το ταμείο Smart City της Eurazeo και την Aviva Ventures, με συμμετοχή από τον υπάρχοντα επενδυτή Copley Point Capital.

Η χρηματοδότηση θα επιταχύνει τα σχέδια της Rendesco για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας των καταναλωτών, την απαλλαγή της θερμότητας από τις ανθρακούχες εκπομπές σε κλίμακα και την παροχή μιας εναλλακτικής λύσης χαμηλών εκπομπών άνθρακα στις υποδομές δικτύου φυσικού αερίου. Θα επιτρέψει επίσης τη διεύρυνση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας του κλίματος με πιο έξυπνα και επικεντρωμένα στον καταναλωτή συστήματα διαχείρισης οικιακής ενέργειας.

Ως η τρίτη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών CO2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απαλλαγή της θερμότητας από τις ανθρακούχες εκπομπές στα κτίρια αποτελεί πιεστική πρόκληση και ελπίζουν να επιτρέψουν στα νοικοκυριά να μειώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας και να εξοικονομήσουν πάνω από 100.000 τόνους CO₂ ετησίως, σε κλίμακα.

Η επένδυση έρχεται καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο οριστικοποιεί τις προτάσεις του για την απαλλαγή της θερμότητας από τον άνθρακα στα κτίρια μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης Future Homes Standard νωρίτερα φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι οι λέβητες αερίου δεν θα εγκαθίστανται πλέον σε νέα σπίτια από το 2025. Παρόμοια νομοθετικά μέτρα οδηγούν επίσης στην απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Rendesco συνεργάζεται ήδη με κατασκευαστές ακινήτων όπως η Cala Homes και η Telford Homes για το σχεδιασμό και την εγκατάσταση δικτύων θέρμανσης εδάφους χαμηλών εκπομπών άνθρακα και χαμηλού κόστους. Λειτουργεί επίσης δίκτυα θερμότητας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παρέχουν καθαρή θερμότητα και ζεστό νερό σε 8.115 σπίτια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα επένδυση είναι ξεχωριστή αλλά συμπληρωματική της κοινοπραξίας της Rendesco με την Last Mile Infrastructure, Last Mile Heat.  Οι νέες οικιακές λύσεις της Rendesco ανήκουν στην Last Mile Heat, επιτρέποντας στους κατασκευαστές σπιτιών να εγκαταστήσουν λύσεις θερμότητας εδάφους στις αναπτύξεις τους με σημαντικά χαμηλότερο κόστος από άλλες λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις