Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ΕΒΕΑ εντάχθηκε στο EBN – Νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες για Startups

Η ένταξη στο European Business and Innovation center network δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος των Startups

Μια ακόμα επιτυχία καταγράφει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, καθώς μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου, Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, και αξιολόγηση των δράσεών του, εντάχθηκε ως μέλος στο European Business and Innovation center network (EBN), του σημαντικότερου Ευρωπαϊκού Δικτύου Υποστήριξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, που στόχο έχει την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευημερίας στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Ναντ της Γαλλίας την Πέμπτη 13/06/2024, την ένταξη του ΕΒΕΑ, του σημαντικότερου φορέα καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, στο EBN, χαιρέτησαν τόσο η Διοίκηση, όσο και τα μέλη του Δικτύου, ενώ θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν στην Πρόεδρο του ΕΒΕΑ που εκπροσώπησε το Επιμελητήριο, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της στη σημαντική αυτή διεθνή επιτυχία του μεγαλύτερου ελληνικού Επιμελητηρίου.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ευχαρίστησε τα παλαιότερα μέλη για τη θερμή υποδοχή και σημείωσε ότι: «Η ένταξη του ΕΒΕΑ στο European Business and Innovation Center Network (EBN) αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για το Επιμελητήριο και την ελληνική επιχειρηματικότητα. Αυτή η αναγνώριση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση των επιχειρήσεων μας. Η συμμετοχή μας στο EBN θα μας προσφέρει πρόσβαση σε προηγμένα εργαλεία και γνώσεις, τα οποία θα μεταφέρουμε στις επιχειρήσεις-μέλη μας, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του EBN για τη θερμή υποδοχή και τη στήριξή τους. Είμαι βέβαιη ότι αυτή η συνεργασία θα φέρει νέα δυναμική στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα».

Το ΕΒΕΑ αναμένεται να επωφεληθεί σημαντικά από τη συμμετοχή του στο EBN, καθώς το επόμενο διάστημα στελέχη του Επιμελητηρίου θα λάβουν εκπαίδευση από τους ειδικούς του EBN σε νέα εργαλεία υποστήριξης καινοτόμου επιχειρηματικότητας, προκειμένου να τα εφαρμόσουν στην επαφή τους με τις επιχειρήσεις. Επιπλέον, η ένταξη του ΕΒΕΑ στο EBN δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος των νεοφυών επιχειρήσεων.

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχε και η Ελένη Φώτη, Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων ΕΒΕΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις