Η startup WorkerHero, με έδρα το Μόναχο, συγκέντρωσε 4 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series Α. Η Mediahuis ηγήθηκε του γύρου, ο οποίος περιελάμβανε επίσης τους 10x Founders και Bonsai Partners .
Η WorkerHero ιδρύθηκε το 2021 από τους Richard Fischer, Steven Miller, Michael König και Emanuel Wernitz για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων.
Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να συνδέσει τις εταιρείες με τους κατάλληλους υποψηφίους.
Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία και έχει πάνω από 70.000 χρήστες. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για προσλήψεις περιλαμβάνουν τις Telekom, HelloFresh και BayWa.
Ο γύρος χρηματοδότησης επιτρέπει στη WorkerHero να κλιμακωθεί περαιτέρω και να εισέλθει σε νέες βιομηχανίες, με μια ενημερωμένη πλατφόρμα. Επιπλέον, η WorkerHero στοχεύει να επικεντρωθεί στις διεθνείς προσλήψεις για να υποστηρίξει εταιρείες στην πρόσληψη ειδικευμένων εργαζομένων από το εξωτερικό.
