Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ελλάδα στην πρώτη θέση μαθητικού διαγωνισμού κώδικα της Microsoft

Στο σχολικό διαγωνισμό Kodu Kup Europe που πραγματοποιήθηκε στο Innovation Center της Microsoft στις Βρυξέλλες διακρίθηκε η Ελλάδα, με την ελληνική ομάδα να κερδίζει την πρώτη θέση, ανάμεσα σε οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες που διαγωνίστηκαν.

Η νικήτρια ομάδα με την ονομασία PN Gaming, η οποία αποτελείται από τους μαθητές των Εκπαιδευτήριων Δούκα, Πάνο Οικονόμου και Γεώργιο Νικηφόρο Αυγουστίδη, καθώς και από τον καθηγητή Πληροφορικής, Βασίλη Οικονόμου, κατέκτησε τον τίτλο “Champion ofChampions” με ένα μοναδικό παιχνίδι που σχεδίασαν, το “Behind the Red” το οποίο είναι βασισμένο στην εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.

Ακολούθησαν η ομάδα της Αγγλίας και η ομάδα της Πορτογαλίας.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, European Schoolnet, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών που πρωτοπορούν στο κομμάτι του κώδικα και του προγραμματισμού στα σχολεία.

To Εuropean Code Kup είναι ένας σχολικός διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, απευθύνεται σε νέα παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν τις αρχές του προγραμματισμούκαι της κωδικοποίησης, σχεδιάζοντας παιχνίδια.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να
δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Στον τελικό προκρίθηκαν οι νικητές της κάθε χώρας (Ελλάδα, Βέλγιο, Εσθονία, Φιλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, και Ηνωμένο Βασίλειο), παρουσιάζοντας μπροστά στην κριτική επιτροπή τα υποψήφια παιχνίδια και τις δεξιότητες που ανέπτυξαν μέσα από το Microsoft Kodu Game Lab.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις