Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hands on Samsung Galaxy S9: Ένα κορυφαίο κινητό με έμφαση την εικόνα και το AR!

Την επόμενη της Καθαράς Δευτέρας ετοιμάσαμε τις βαλίτσες μας για Λονδίνο, σε ένα ταξίδι αστραπή, προσκεκλημένοι της Samsung σε μια ειδική εκδήλωση παρουσίασης των νέων κορυφαίων Galaxy S9 και S9+.

Αυτή τη φορά η Samsung δεν θέλησε να ταράξει τα νερά μια και παρουσίασε τις νέες κορυφαίες συσκευές της γκάμας της χωρίς κάποιο τρανταχτό νεωτερισμό, όπως για παράδειγμα οθόνη πλήρης επιφάνειας ή αναγνώστη αφής κάτω από την οθόνη, από την άλλη έχει όμως ενσωματώσει πολλές τεχνολογίες και βελτιώσεις, αλλά και νέες εφαρμογές που κάνουν το Galaxy S9 ένα από τα κορυφαία Smartphones σήμερα.

Η οθόνη των S9 / S9+ είναι η Infinity Display με 5,8 και 6,2 ίντσες αντίστοιχα, Super AMOLED, QHD στο στενόμακρο φορμά 18,5:9 που βλέπουμε να προτιμούν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές. Υπάρχουν μικρά περιθώρια στο επάνω και κάτω μέρος τα οποία είναι ελαφρώς πιο μικρά από το S8.

Ο επεξεργαστής είναι ο Samsung Exynos 9810 στην περιοχή EMEA και ο Qualcomm SnapDragon 845 στις Η.Π.Α.. O 9810 είναι οκταπύρηνος στα 10nm, με υψηλότερο χρονισμό από τον 8895 του S8. Έτσι και αλλιώς και ο 8895 του S8 είναι ένας δυνατός επεξεργαστής αλλά πλέον υπάρχουν αρκετές νέες τεχνολογίες, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τη φωτογραφία και το video αλλά και την αναγνώριση του προσώπου και τα Animojis, που χρειάζεται κυρίως ειδικευμένη υποστήριξη πέρα από τη καθαρή ισχύ.

To S9 (αριστερά στη φωτογραφία) έχει 4GB RAM και 64/256GB αποθηκευτικό χώρο μαζί με υποδοχή MicroSD έως 400GB. To S9+ (δεξιά στη φωτογραφία) έχει 6GB RAM και τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο. Η μπαταρία του πρώτου είναι 3.000mAh και του μεγαλύτερου μοντέλου 3.500mAh ενώ και τα δύο είναι πιστοποιημένα κατά IP68 απέναντι σε νερό και σκόνη.

Θα υπάρχουν εκδόσεις Dual Sim, η υποδοχή ακουστικών είναι παρούσα ενώ και τα δύο θα είναι εξοπλισμένα με το Android 8, πάνω στο οποίο τρέχει το περιβάλλον εργασίας της Samsung, το οποίο με τη σειρά του ενσωματώνει φυσικά αρκετές βελτιώσεις και προσθήκες όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα απάντησης σε μηνύματα ενώ βλέπουμε βίντεο.

Aπο πλευράς διασύνδεσης υπάρχουν τα πάντα αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το LTE Cat.18 το οποίο μπορεί να δώσει ταχύτητες Gigabit.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι περισσότερες βελτιώσεις και νέες λειτουργίες αφορούν την κάμερα και τον έξυπνο βοηθό Bixby.
Αν και η πρώτη επίδειξη της ημέρας αφορούσε το Dolby Atmos, τα ηχεία της AKG αλλά και τα εξελιγμένο DeX, το οποίο μετατρέπει το S8 και το S9 σε υπολογιστή γραφείου, (στο οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω), το S9 έδειξε τα “δόντια” του όντας δίπλα σε ένα Google Pixel 2 φωτογραφίζοντας και τα δυο ένα θέμα σε ένα σχεδόν σκοτεινό δωμάτιο. H κάμερα του S9 τα πήγε εξαιρετικά μια ενσωματώνει μεταβαλλόμενο μηχανικό διάφραγμα (για πρώτη φορά σε Smartphones) το οποίο φτάνει το F1.5 σε χαμηλό φωτισμό και F2.4 σε φως.

Το Galaxy S9 έχει μια κάμερα 12MP με OIS (F1.5/F2.4) και το S9+ δυο κάμερες με διπλό OIS, η μια ευρυγώνια dual pixel 12MP (F1.5/F2.4) και η άλλη Telephoto 12MP (F1.7).

Η δεύτερη μεγάλη δυνατότητα της κάμερας είναι η Super Slow Motion λειτουργία την οποία αντιλαμβάνεται αυτόματα, και την ενεργοποιεί εφόσον στη σκηνή μπει κάποιο αντικείμενο υψηλής ταχύτητας, η οποία φτάνει τα 960fps στα 720p. Τα κλιπάκια αργής κίνησης έχουν διάρκεια έξι δευτερολέπτων ανά λήψη αλλά μπορούν να καταγραφούν πολλά μαζί. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για την λειτουργία Super Slow Motion χρησιμοποιείται και η κεντρική μνήμη του συστήματος υποστηρικτικά. Τα κλιπάκια μπορούν να αποθηκευτούν σαν GIF, να μπούν Wallpaper ενώ μπορούν να δεχτούν και μουσική.

Άλλη μια νέα δυνατότητα των S9 είναι τα AR Emoji τα οποία δημιουργούν ένα Avatar μας, σε 18 παραλλαγές μάλιστα, σε GIF κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να σταλούν και να εμφανιστούν παντού.

Ο Bixby εκτός νέες γλώσσες φωνητικής επαφής με τις διάφορες λειτουργίες του Smartphone αποκτά και οπτικές δυνατότητες μια μπορεί να μεταφράσει σε πραγματικό χρόνο κείμενα μέσω της κάμερας, σε ένα μενού για παράδειγμα, να αναγνωρίσει τοπία και σημεία ενδιαφέροντος αλλά και να βγάλει προφίλ θερμίδων για ένα φαγητό!

Τέλος, υπάρχει και η εφαρμογή Smart Things App η οποία συγκεντρώνει τον έλεγχο όλων των έξυπνων συσκευών του οικοσυστήματος της Samsung σε ένα σημείο ενώ υπάρχει αναβαθμισμένη έκδοση του Knox με αναγνώριση προσώπου για εταιρικές υλοποιήσεις κυρίως.

Πριν περάσουμε στις εντυπώσεις μας θα πρέπει να σταθούμε λίγο στο DeΧ, το περιφερειακό σύνδεσης των S8/S9 με οθόνη PC το οποίο έχει βελτιωθεί, φυσικά προσφέρει σύνδεση πληκτρολογίου, υποστήριξη πολλών αναλύσεων οθόνης ενώ η οθόνη του κινητού μπορεί να μεταμορφωθεί σε touchpad με πολλές λειτουργίες. Στη πράξη η πολυ-επεξεργασία δούλευε μια χαρά χωρίς καθυστερήσεις στις διάφορες λειτουργίες, και την εναλλαγή παραθύρων, ενώ μπορεί να εξατομικευτεί η πρόσβαση κάθε (εταιρικού) χρήστη στις διάφορες εφαρμογές.

Τα Samsung Galaxy S9/S9+ θα έρθουν σε τρία χρώματα: Midnight Black, Coral Blue και το νέο Lilac Purple. Στο χέρι η αίσθηση είναι στιβαρή, αποπνέει κατασκευή υψηλής κατηγορίας, ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος έχει μεταφερθεί κάτω από την κάμερα, σε ένα πιο λειτουργικό σημείο σε σχέση με το S8. Η χρωματική επικάλυψη είναι ιριδίζουσα, γυαλιστερή, εντυπωσιακή, δεν γλιστράει πολύ αλλά λερώνεται πολύ εύκολα.


Αν και ίσως θα περιμέναμε κάτι το παραπάνω, τα Samsung Galaxy S9/S9+ έχουν μια από τις καλύτερες κάμερες σε φορητές συσκευές σήμερα, έχουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες γύρω από τον Bixby, κορυφαίες λειτουργίες για εταιρική χρήση, είναι πανίσχυρα και είναι με λίγα λόγια δυο από τα καλύτερα Smartphones σήμερα.

Οι προπαραγγελίες θα αρχίσουν σήμερα 25/2 με τις πρώτες συσκευές να είναι στα καταστήματα στις 16 Μαρτίου.Όπως αναφέρθηκε θα υπάρξει ένα πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων – απόσυρσης παλαιών κινητών.

Οι τιμες είναι 879 ευρώ και 979 ευρώ για το S9 και S9+ αντίστοιχα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις