Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Deutsche Telecom είναι πλέον μια hitech εταιρεία με καινοτόμες υπηρεσίες γύρω και πέρα από τις τηλεπικοινωνίες

Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι η φετινή συνέντευξη τύπου της Deutsche Telekom μας εξέπληξε ευχάριστα μια ήταν ένας καταιγισμός τεχνολογίας γύρω και πέρα από τις τηλεπικοινωνίες!

Για πάνω από 30 λεπτά η Claudia Nemat, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνη για την τεχνολογία και την καινοτομία στην Deutsche Telekom μας περιέγραψε ένα μέλλον με drones, έξυπνους βοηθούς, δίκτυα ίντερνετ στον αέρα, υψηλές ταχύτητες μέσω οπτικών ινών και 5G, γυαλιά AR κ.α. Ενώ ο Tim Höttges, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Telekom, με αφορμή τα 10 χρόνια επένδυσης στον ΟΤΕ εξέφρασε την ενθουσιασμό του για τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ σε μια ανταγωνιστική και σύγχρονη εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Drones

Μέχρι το 2020 θα πετούν 1 εκατ. drones πάνω από τη Γερμανία κάτι που θα αυξήσει τον κίνδυνο συγκρούσεων. Για αυτό το λόγο χρειάζεται ένα ειδικό σύστημα εναέριου ελέγχου. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας ανέπτυξαν ένα σύστημα εντοπισμού drones με κινητό τηλέφωνο LTE, και φυσικά GPS, το οποίο θα καταγράφει ανά πάσα στιγμή τη θέση του στον αέρα.

NarrowBand IoT

Πρόκειται για το ασύρματο δίκτυο των συσκευών IoT και ήδη είναι σε λειτουργία σε πολλές χώρες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στη Β. Ελλάδα τρέχει ήδη το πιλοτικό πρόγραμμα NarrowBand IoT σε συνεργασία με μια ελληνική Startup. Μια άλλη εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή που παρουσιάστηκε είναι ένας ειδικός αισθητήρας ο οποίος τοποθετείται πάνω σε γέφυρες και ελέγχει την κατάστασή τους συνεχώς μια και πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα στην Ευρώπη.

Blockchain

Η DT έχει ετοιμάσει μια σουίτα υπηρεσιών για τις αρχές των πόλεων βασιζόμενη στο Blockchain η οποία προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες πιστοποίησης των κατοίκων με πολλές εφαρμογές όπως ενοικίαση ποδηλάτων, για θέσεις στάθμευσης κ.α.

Το 5G έρχεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

Η Deutsche Telekom μαζί με τους τους συνεργάτες της Huawei και Intel εκτελεί πετυχημένες δοκιμές στο νέο πρότυπο 5G New Radio με υψηλές ταχύτητες επιπέδου 2 Gigabit και ταχύτητα απόκρισης ρεκόρ 1ms! Για να καταλάβουμε τη διαφορά, οι οπτικές ίνες αυτή τη στιγμή προσφέρουν ταχύτητες έως 200Mbps, με την Huawei να παρουσιάζει στο MWC το πρώτο ασύρματο ρούτερ 5G για το σπίτι, το οποίο θα υποστηρίζει ταχύτητες επιπέδου Gigabit. Οι δοκιμές 5G στην Ελλάδα αναμένονται να ξεκινήσουν το 2019, με τις πρώτες εμπορικές υπηρεσίες να αναμένονται από το 2020 και μετά.
Όπως ανέφερε η κ. Nemat οι τρεις βασικές υλοποιήσεις 5G θα είναι: η συμπληρωματική διασύνδεση για το λεγόμενο “τελευταίο μίλι” στο σπίτι μας,  η διαχείριση ενέργειας από τοπικές κοινότητες και πόλεις αλλά και η υποστήριξη της αυξανόμενης χρήσης κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο μια και το 5G προσφέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα από το LTE.

Οπτικές Ίνες

Το δίκτυο της Deutsche Telekom έχει σήμερα περίπου 700.000 χιλιόμετρα ίνας στην Ευρώπη. Το 2017, η εταιρεία επένδυσε πάνω από επτά δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη!

MobiledgeX

Για να αναπτύξει περαιτέρω τις δυνατότητες των υπολογιστών και να τους χρησιμοποιήσει σε διάφορα απαιτητικά επιχειρηματικά μοντέλα, η Deutsche Telekom δημιούργησε τη θυγατρική MobiledgeX. Η MobiledgeX παρέχει μια πλατφόρμα για προγραμματιστές προκειμένου να κάνουν πράξη καινοτόμες ιδέες για εφαρμογές που απαιτούν υψηλή ισχύ και μικρή καθυστέρηση (Edge Computing). Η εταιρεία λειτουργεί ανεξάρτητα στο Menlo Park στις ΗΠΑ και στο Βερολίνο της Γερμανίας. Τα γυαλιά επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας απαιτούν ένα δίκτυο υποδομών με πολύ χαμηλό χρόνο απόκρισης για παράδειγμα.

Internet για αεροπλάνα στην Ευρώπη

Η Deuteche Telekom ανακοίνωσε στη Βαρκελώνη το Ευρωπαϊκό Αεροπορικό Δίκτυο. Σε συνεργασία με την Inmarsat και τη Nokia ολοκλήρωσαν ένα δορυφορικό και LTE δίκτυο στην Ευρώπη. Από τη Νορβηγία έως την Ελλάδα και από την Πορτογαλία έως την Ρουμανία – περίπου 300 σταθμοί βάσης χτίστηκαν σε 30 ευρωπαϊκές χώρες σε περίπου δεκαοκτώ μήνες και θα προσφέρουν ευρυζωνικό δίκτυο στις αεροπορικές εταιρείες.

“Hello Magenta”: Ένας έξυπνος βοηθός για το σπίτι

Η Deutsche Telekom παρουσίασε την Magenta, έναν ψηφιακό βοηθό μέσω φωνής για το σπίτι ο οποίος θα διαχειρίζεται διάφορες τηλεπικοινωνιές υπηρεσίες και όχι μόνο. Η έξυπνη υπηρεσία φωνητικής τηλεφωνίας της Deutsche Telekom θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2018 και θα επιτρέψει τον έλεγχο των συνδεδεμένων συσκευών στο σπίτι. Οι πελάτες της Deutsche Telekom θα μπορούν να ελέγχουν εύκολα διάφορες υπηρεσίες μέσω απλών φωνητικών εντολών, π.χ. θα μπορούν να απαντάνε σε κλήσεις, να τις διαχειρίζονται αλλά και να αλλάξουν κανάλια ή να μειώσουν την ένταση του ήχου, να χαμηλώσουν τα φώτα ή να αλλάξουν τη θερμοκρασία του δωματίου.

Τα έξυπνα γυαλιά της ZEISS

Η Deutsche Telekom μαζί με την  ZEISS δημιούργησαν την tooz technologies Inc. η οποία εξελίσσει γυαλιά AR τα οποία δεν θα διαφέρουν από τα απλά. Αυτό τον στόχο έχει και η Apple και η Google και αναμένουμε με ενδιαφέρον ποια εταιρεία θα βγάλει πρώτη το προϊόν της στην αγορά. Μαζί με περισσότερους από 40 εταίρους από τη βιομηχανία, το εμπόριο και την επιστήμη, οι δυο εταιρείες έχουν ήδη αναπτύξει πολλά σενάρια εφαρμογών για ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις