Facebook: Tέλος στις υπηρεσίες εντοπισμού λόγω «χαμηλής χρήσης»

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταργεί μια σειρά real-time location υπηρεσιών, ισχυριζόμενη πώς τα χαρακτηριστικά δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή.

Το Facebook καταργεί διάφορα χαρακτηριστικά της εφαρμογής που χρησιμοποιούν υπηρεσίες εντοπισμού τοποθεσίας, αποδίδοντας την απόφαση αυτή σε «χαμηλή χρήση».

Πρόκειται για features όπως: Nearby Friends, μετεωρολογικές προβλέψεις και την καταγραφή του ιστορικού τοποθεσίας και της τοποθεσίας. Την συλλογή τέτοιου είδους δεδομένων πρόκειται να σταματήσει στις 31 Μαΐου και θα διαγράψει τυχόν αποθηκευμένα δεδομένα την 1η Αυγούστου.

Οι κοντινοί φίλοι, υπηρεσία που εισήγαγε το Facebook το 2014, έδινε την δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο με τους φίλους τους – και αντίστροφα.

Σκοπός ήταν η διοργάνωση προσωπικών συναντήσεων με άτομα που «βρίσκονται κοντά σας». Η δημοτικότητά του όμως, μειώθηκε με την πάροδο των ετών, αφού παρόμοιες λειτουργίες, όπως το Snap Map του Snapchat και το Find My Friends της Apple, επικράτησαν.

Βέβαια η Κομισιόν έχει άλλη άποψη, καθώς λένε πως η απόφαση κατάργησης ή απενεργοποίησης έχει σχέση με το αυστηρό νομικό πλαίσιο στην ΕΕ, την Αυστραλία, τον Καναδά και άλλες χώρες όπως και τις πιέσεις από φορείς και οργανισμούς προστασίας των προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ.

Πάντως η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, επιβεβαίωσε την είδηση.

«Παρ’ ότι καταργούμε ορισμένες λειτουργίες που βασίζονται στην τοποθεσία στο Facebook λόγω χαμηλής χρήσης, οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν τις Υπηρεσίες τοποθεσίας για να διαχειρίζονται τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται και χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες τοποθεσίας τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος  της Meta, Emil Vazquez σε σχετική δήλωση.

«Η Facebook θα συνεχίσει να συλλέγει πληροφορίες τοποθεσίας για άλλες εμπειρίες» επισήμανε ο Vasquez. Τα δεδομένα που βασίζονται στην τοποθεσία θα αξιοποιούνται πλέον για την προβολή σχετικών διαφημίσεων και της υπηρεσίας check-in. Βέβαια, μπορείτε να δείτε, να κατεβάσετε ή να διαγράψετε τυχόν δεδομένα τοποθεσίας που έχει αποθηκεύσει η πλατφόρμα μέσα από το μενού «Ρυθμίσεις και απόρρητο».

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις