Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H γυναικεία επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της Εθνικής Τράπεζας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη διαδικτυακή ημερίδα του προγράμματος «NBG Business Seeds» με θέμα τη γυναικεία καινοτόμο επιχειρηματικότητα

Την πρώτη ημερίδα του προγράμματος «NBG Business Seeds», με θέμα τη γυναικεία καινοτόμο επιχειρηματικότητα, εγκαινίασε διαδικτυακά η γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, κ. Χριστίνα Θεοφιλίδη, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στην Εθνική Τράπεζα είμαστε περήφανες για τις πρωτοβουλίες μας που αφορούν τόσο τον χώρο εργασίας της τράπεζας όσο και τις χρηματοδοτικές μας προσφορές. Στηρίζουμε εμπράκτως τη θέση της γυναίκας, σεβόμενοι τους πολλαπλούς ρόλους της, ενώ πρωτοστατήσαμε το 1911 προσλαμβάνοντας την πρώτη γυναίκα. Σήμερα, το 53% του ανθρώπινου δυναμικού μας είναι γυναίκες. Το 30% των μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι γυναίκες, ενώ το 55% των ανθρώπων σε ανώτερες θέσεις στο δίκτυο καταστημάτων είναι γυναίκες. Είμαστε η πρώτη τράπεζα που βρίσκεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg».

Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία έλαβαν μέρος γυναίκες συνεργάτιδες του προγράμματος «NBG Business Seeds» με σημαντική παρουσία στο οικοσύστημα καινοτομίας, οι κ. Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Σουζάνα Θεοδωρίδου, Σόνια Μουσαβερέ, Μυρτώ Παπαθάνου, Κατερίνα Πραματάρη και Κατερίνα Σαριδάκη. Οι ομάδες του 12ου Διαγωνισμού στις οποίες συμμετείχαν γυναίκες, παρουσίασαν την καινοτομία τους και ακολούθησε συζήτηση με τις ομιλήτριες, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν συνεργαζόμενα funds και φορείς, καθώς και δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον κλάδο.

Κατερίνα Πραματάρη, καθηγήτρια ΟΠΑ και Partner Uni.fund

«Η ιδέα του να βρεθούν σε μια κοινή συζήτηση γυναίκες από το χώρο της επιχειρηματικότητας με γυναίκες ιδρυτικά μέλη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων ήταν εκπληκτική! Δημιουργήθηκε ένα κλίμα αλληλοκατανόησης, στήριξης και έμπνευσης και ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης που μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για την ανάπτυξη των startups. Άλλωστε χρειαζόμαστε περισσότερες εταιρείες με γυναίκες στην ηγεσία ή την ιδρυτική ομάδα. Ευχαριστούμε πολύ το “NBG Business Seeds” για την ιδέα και τη διοργάνωση!».

Μυρτώ Παπαθάνου, Partner Metavallon¸

«Είναι εξαιρετικά ευχάριστο να βλέπουμε γυναίκες από διαφορετικούς κλάδους, από λύσεις στον χώρο του τουρισμού έως εφαρμογές υλικών νέων τεχνολογιών, να επιχειρούν, τολμώντας να πραγματώσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν στην αγορά. Η ενεργή ενασχόληση περισσότερων γυναικών με την επιχειρηματικότητα, ειδικά την καινοτόμο, έχει τη δυναμική να ξεκλειδώσει σημαντικό κομμάτι προστιθέμενης αξίας για ολόκληρη την οικονομία. Σημαντικό στοιχείο είναι η πρόσβαση των επιχειρηματικών τους σχεδίων σε χρηματοδότηση, η οποία θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν γρήγορα, να πάρουν ρίσκα, να μεγαλώσουν τις ομάδες τους και να ανταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγχαρητήρια στην Εθνική για τη διοργάνωση και πάνω απ’ όλα στις συμμετέχουσες επιχειρηματίες!».

 

 

 

 

Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Treasurer του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου 

«Η εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι καιροί αλλάζουν γοργά και η τεχνολογία η οποία συνοδεύεται από την καινοτομική σκέψη μπορεί να αποτελέσει έναν αρκετά “φιλικό” χώρο, όπου η γυναίκα-στέλεχος μπορεί πλέον να ανελιχθεί και να αποδείξει ότι έχει θέση και προοπτική με ενσυναίσθηση, υπομονή, επιμονή και αποφασιστικότητα. Αρκεί να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες. Από την αρχή της επαγγελματικής μου πορείας πορευόμουν με αυτή τη σταθερή φιλοσοφία, των ίσων ευκαιριών, οι οποίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις μιας αντικειμενικότερης επιλογής και ενός βιώσιμα εξελισσόμενου επιχειρείν και κατ’ επέκταση βιώσιμα εξελισσόμενης κοινωνίας».

Σόνια Μουσαβερέ, διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, Bayer Hellas

«Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε φανερό ότι η συμβολή των γυναικών στο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας αυξάνεται συνεχώς και η ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μπορεί να συμβάλει τόσο στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας όσο και στην προώθηση των συνθηκών ισότητας μεταξύ των φύλων. Μπορεί η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη να είναι γένους θηλυκού, πρέπει όμως να συνεργαζόμαστε όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, με στόχο τη δημιουργία λύσεων που εξασφαλίζουν την ευημερία της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Στην Bayer πιστεύουμε βαθύτατα στην αξία της συνεργασίας, ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της καινοτομίας με στόχο τη διασφάλιση Υγείας και Τροφής για Όλους!».

Κατερίνα Σαριδάκη, Director, CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator 

«Θεωρώ ότι πρωτοβουλίες που προάγουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι απαραίτητο να αποτελούν πλέον ένα μόνιμο κομμάτι δράσεων του οικοσυστήματός μας και χαίρομαι ιδιαίτερα που συμμετείχα στην εκδήλωση του “NBG Business Seed”, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με γυναίκες ιδρύτριες και να δω αξιόλογες παρουσιάσεις από διαφορετικά πεδία. Ο CapsuleT ως επιταχυντής που επικεντρώνεται στον τουριστικό τομέα, συναντά ίσως μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών στον ρόλο της ιδρύτριας, συνιδρύτριας, αλλά και ως στέλεχος μέσα σε μια startup, σε σχέση με άλλα πεδία/κλάδους. Ενδεικτικά μέσα από 4 κύκλους επιτάχυνσης και 2 διαγωνισμούς ιδεών (σύνολο 60 ομάδες/startups) τα ποσοστά των γυναικών ήταν 23,8% στον ρόλο της ιδρύτριας και 27% του συνόλου των συμμετεχόντων (ιδρυτές και στελέχη). Προφανώς έχουμε αρκετά μεγάλο περιθώριο για να φτάσουμε σε πιο ισορροπημένα ποσοστά, αλλά θεωρώ ότι με την ανάπτυξη ευκαιριών και ειδικών δράσεων θα δημιουργήσουμε ένα ακόμα πιο γόνιμο πεδίο ανάπτυξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας τόσο στον τουριστικό τομέα όσο γενικότερα και σε άλλους κλάδους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις