Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft «διπλοκλειδώνει» την ασφάλεια των πελατών της

Η εταιρεία λογισμικού εγκαινιάζει υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας προκειμένου να βοηθήσει τους πελάτες να καταπολεμήσουν ransomware και άλλες επιθέσεις με μόλις 3 δολάρια το μήνα.

Η Microsoft λανσάρει το «Defender Experts for Hunting» και «Defender Experts for Hunting XR» προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες απειλές από επιθέσεις ransomware και παραβιάσεις δικτύων. Ο τομέας «κυβερνοασφάλειας» της  Microsoft αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιοδήποτε από τα κύρια προϊόντα της. Η εταιρεία μετατοπίζει το ενδιαφέρον της στον εντοπισμό πιθανών κινδύνων που συχνά αντιμετωπίζουν οργανισμοί και επιχειρήσεις.

Το Microsoft Defender Experts for Hunting περιλαμβάνει μηχανισμούς της Microsoft που θα ανιχνεύουν προβλήματα στις συσκευές των πελατών, στο λογισμικό Office 365, στις εφαρμογές cloud και στα προγράμματα ταυτοποίησης.

Το κόστος του εργαλείου είναι μόλις 3 δολάρια ανά άτομο το μήνα, μάλιστα το λανσάρισμα θα θέσει τη Microsoft σε πιο άμεσο ανταγωνισμό με τις εταιρείες λογισμικού ασφαλείας pure-play, όπως η CrowdStrike.

Αντίστοιχα, Microsoft Defender Experts for XDR, κοστίζει 14 δολάρια ανά άτομο ανά μήνα και πρόκεται για μια labor-heavy υπηρεσία. Η υπηρεσία παρέχει συμβουλές σε εταιρείες, μέσω υπαλλήλων της Microsoft, να αντιμετωπίσουν απειλές.

Το περασμένο έτος, η Microsoft και άλλες εταιρείες τεχνολογίας δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν στην κάλυψη περίπου 500.000 θέσεων εργασίας στον κυβερνοχώρο στις ΗΠΑ,  διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella δήλωσε ότι οι ετήσιες δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της κυβερνοασφάλειας θα αυξηθούν σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο αναλυτής που ειδικεύεται στην ασφάλεια στην IDC, Craig Robinson δήλωσε ότι η Microsoft είναι έτοιμη να κερδίσει μερίδιο αγοράς στις υπηρεσίες διαχειριζόμενης ασφάλειας. Μάλιστα αναφέρθηκε σχετικά στην έλλειψη ταλέντων: «Όλος αυτός ο τομέας αναπτύσσεται με διψήφιο ποσοστό και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν 1.000 κενές θέσεις στη Microsoft αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στον τομέα της ασφάλειας».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις