Ecotrophelia 2014: Τρίτη θέση για την ελληνική ομάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τροφίμων

Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia 2014, που πραγματοποιήθηκε, στις 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών “Sial”. Το καινοτόμο προϊόν “Carobites”, ένα επιδόρπιο-σνακ οικολογικού χαρακτήρα, υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλών λιπαρών, είχε κατακτήσει την 1η θέση στον εθνικό διαγωνισμό, τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) τον Ιούλιο.

Το προϊόν της ελληνικής συμμετοχής, για το οποίο υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από εταιρείες να κυκλοφορήσει στην αγορά, συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα του χαρουπιού με την καινοτόμο τεχνολογία των εδώδιμων επικαλύψεων. Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος, καθώς και οι 15 χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ρουμανία, Γερμανία, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία και Ελβετία), που συμμετείχαν, είχαν να επιδείξουν πραγματικά μοναδικά προϊόντα με έντονα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα.

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στη Γαλλική ομάδα για το καινοτόμο προϊόν “DuoMarin – Les Lardons de la Mer”, το 2ο βραβείο δόθηκε στη Ρουμάνικη ομάδα, που συμμετείχε με το προϊόν “TopIce”, και το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στην Ελληνική ομάδα για το προϊόν «Carobites».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις