Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποιος είναι ο μισθός των CEO στις Startups στις Η.Π.Α.

H διευκρίνηση στον τίτλο του θέματος έπρεπε να γίνει για ευνόητους λόγους, αλλά σε κάθε περίπτωση τα παρακάτω στοιχεία από την Kruze Consulting παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Η συμβουλευτική εταιρεία στις Η.Π.Α. υποστηρίζει λογιστικά πάνω από 125 Startups αρχικού σταδίου που έχουν πάρει χρηματοδότηση και δημοσίευσε αρκετά στατιστικά στοιχεία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μέσος ετήσιος μισθός για έναν διευθύνοντα σύμβουλο μιας Startup που έχει λάβει χρηματοδότηση σε επίπεδο Seed αλλά πρώτου γύρου από VCs είναι $130.000 με τη συνολική χρηματοδότηση να αγγίζει τα 5-8 εκατ. δολ.

Ο μισθός διαμορφώνεται ανάλογα με την συνολική χρηματοδότηση που συγκεντρώθηκε, τα μετρητά στην τράπεζα, τη βιομηχανία και την εμπειρία του ιδρυτή σε γενικές γραμμές.

Επίσης για κάθε επιπλέον εκατομμύριο που θα συγκεντρωθεί, ο CEO θα πάρει μεταξύ $4.000 και $5.000 περισσότερα σε ετήσιο μισθό. Επίσης τα στοιχεία δείχνουν ότι οι CEO σε εταιρείες που δεν έχουν πρόσφατα αντλήσει κεφάλαια μείωσαν τους μισθούς τους για εξοικονομήσουν τα πολύτιμα μετρητά.

Τέλος, οι μισθοί των CEO διαφοροποιούνται ανάλογα την βιομηχανία. Για παράδειγμα οι μισθοί στην Βιοτεχνολογία και στην υγεία τείνουν να είναι κατά μέσο όρο μεγαλύτεροι.Οι ιδρυτές σε αυτούς τους κλάδους τείνουν να έρχονται με ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια και προηγούμενη εμπειρία κάτι που δικαιολογεί υψηλότερο ετήσιο μισθό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις