Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιατί παραιτήθηκαν οι founders του Instagram

Οκτώ χρόνια μετά την εμφάνιση του Instagram και έξι χρόνια μετά την πώληση στο Facebook έναντι 1 δισ. δολ. οι ιδρυτές του, Kevin Systrom (νυν CEO, δεξιά στη κεντρική φωτογραφία) και Mike Kriegers (νυν CTO) αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την εταιρεία σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δυο founders δεν ανέφεραν τον λόγο παρά μόνο ότι θα αποχωρήσουν τις επόμενες εβδομάδες και θα επιδιώξουν νέα προσωπικά και επιχειρηματικά ενδιαφέροντα.
Σύμφωνα όμως με το Techcrunch ο βασικός λόγος είναι ότι το Facebook φαίνεται ότι αθέτησε τον όρο της συμφωνίας για σχεδόν πλήρη ανεξαρτησία, με την μετακίνηση του VP του προϊόντος Kevin Weil στο Facebook, στην νέα ομάδα Blockchain, και την αντικατάστασή του από τον VP Facebook News, Adam Mosseri, μέλος της ομάδας περί του Zuckerberg.

Προφανώς η κίνηση αυτή δεν ήταν αρεστή ούτε επιθυμητή από τους founders του Instagram ενώ πάντα υπήρχαν πιέσεις περισσότερο περιεχόμενο από το Instagram να οδεύει στο Facebook μια και το Instagram έχει αυξήσει σημαντικά την δημοφιλία του και το παραγόμενο περιεχόμενο
To Instagram έχει αγγίξει τους 1 δισ. χρήστες και φαίνεται να έχει νικήσει τον μεγάλο αντίπαλο Snapchat και έχει εκτοξεύσει τα διαφημιστικά έσοδά του.

Οι κόντρες μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών και του ίδιου του Zuckerberg οδήγησαν στην πρόσφατη απόφαση του τελευταίου να αφαιρέσει τις διασυνδέσεις που πρόσφερε το Facebook στο Instagram, οι οποίες οδήγησαν και σε διάφορες ανακατατάξεις στο Instagram αλλά και στην αποχώρηση και των δυο founders.

Οι δυο founders είναι απόφοιτοι του Stanford, όπως και πολλοί άλλοι πετυχημένοι Startuppers με εταιρείες μονόκερους, με την εκτόξευση του Instagram να γίνεται το 2016 με την εμφάνιση των Stories, στο επάνω μέρος της εφαρμογής. Παρότι επρόκειτο για μια αντιγραφή του Snapchat, ωστόσο το Instagram κέρδισε το φωτογραφικό κοινό με πάνω από 400 εκατ. καθημερινούς χρήστες έναντι 188 εκατ. του Snapchat.

Αν και το Instagram έχει “κατηγορηθεί” σαν ένα εργαλείο εικονικής ευημερίας και καλής εικόνας των χρηστών του, κρύβοντας τα πραγματικά προβλήματα και ζητήματα, ωστόσο κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τεράστια πλέον αποδοχή του.

Είναι άγνωστο αν οι founders του Instagram θα ασχοληθούν με το ίδιο θέμα στα μελλοντικά τους projects και να θα θελήσουν να διορθώσουν τα όποια ζητήματα του Instagram.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις