Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TEKMON και Healthier: Τα “Success Stories” του ελληνο-γαλλικού δικτύου Mazinnov

Το “Adopt a Startup” είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του 2ου γαλλο-ελληνικού φόρουμ καινοτομίας Mazinnov στις 10 Νοεμβρίου 2017 από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα αυτό επέτρεψε την “υιοθέτηση” ελληνικών Startups από εταιρείες γαλλικών συμφερόντων στην Ελλάδα με καλά αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ελληνικής αποστολής στη μεγάλη εκδήλωση BPIFrance Inno Generation στο Παρίσι από το δίκτυο Mazinnov έγινε αναφορά σε δυο πετυχημένες συνεργασίες ελληνικών Startups στο πλαίσιο του προγράμματος “Adopt a Startup”.

Στην πρόσκληση της πρεσβείας, 14 εταιρείες δήλωσαν συμμετοχή οι οποίες “υιοθετούν” 20 Startups. Το πρόγραμμα αυτό επέτρεψε σε πολλούς νέους επιχειρηματίες να κάνουν ακόμη ένα βήμα στη πορεία ανάπτυξης των επιχειρήσεων τους. Η υποστήριξη που δόθηκε στις νεοσύστατες επιχειρήσεις ήταν τριπλή: προσφέρθηκε καθοδήγηση, δικτύωση και επικοινωνία αλλά και πολύτιμες γνώσεις οι οποίες βοήθησαν την κάθε ομάδα να επεκτείνει το δίκτυό της, να αναπτύξει περαιτέρω το επιχειρηματικό της μοντέλο, να βελτιώσει το προϊόν ή την υπηρεσία της αλλά και να προχωρήσει σε νέες συνεργασίες, Βέβαια και οι μεγάλες εταιρείες αποκόμισαν εμπειρίες από τον κόσμο των Startups και την καινοτομία που φέρνουν μαζί τους.

O Χαράλαμπος Αναστασιάδης της AXA κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους και δεξιά ο Νίκος Βασιλάκης της Techapp Healthier.
Η Techapps Healthier “υιοθετήθηκε” από την Servier και την AXA

Η Techapps Healthier έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και εύχρηστο προσωπικό βοηθό διαχείρισης της υγείας μας με στόχο την διατήρηση της σε ένα πολύ καλό επίπεδο.
«Η συνεργασία αυτή θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε την εταιρεία μας και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να οργανώνουν και να διαχειρίζονται κάθε πτυχή της υγείας τους, μέρα με τη μέρα. Κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση δαπανώνται περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε νοσηλείες, λόγω ελλιπούς συμμόρφωσης στη φαρμακευτική αγωγή από τους ασθενείς. Η πλατφόρμα που δημιουργούμε θα βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν καλύτερη οργάνωση, έλεγχο και χρήση φαρμάκων αλλά και να προλαμβάνουν πιθανές ασθένειες μέσα από τη στενή παρακολούθηση  της υγείας και του ιατρικού ιστορικού τους»

Το πρόγραμμα Mazinnov είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Έδωσε τη δυνατότητα στην Techapps Healthier να έρχεται σε επαφή και να λαμβάνει συνεχή υποστήριξη από δύο μεγάλες, καθιερωμένες και γνωστές εταιρείες που διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο στον τομέα τους. Μια τέτοια ευκαιρία είναι πολύτιμη και αποφασιστική για μια Startup, καθώς οι επαφές και οι γνώσεις που μπορεί να αποκτήσει λείπουν σε αυτό το πρώιμο στάδιο“, ανέφερε ο Νίκος Βασιλάκης, εκ των ιδρυτών της Techapps Healthier.

Η Servier είναι μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία και είναι παρούσα στην Ελλάδα από το 1977 με τον Frédéric Fouilloux, Γενικό Διευθυντή της Servier Ελλάδας και της Κύπρου, να δηλώνει: “Η συνεργασία με την Techapps στο πλαίσιο του Mazinnov είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη στρατηγική μας. Στόχος μας είναι να παρέχουμε σε όλους, ανεξαρτήτως ασθενών ή μη, μια ψηφιακή λύση για την καλύτερη διαχείριση της υγείας τους. Μέσω αυτής της συνεργασίας και αυτής της ανταλλαγής εμπειριών, η Servier μαθαίνει από την Techapps την ευελιξία και τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς και τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας. Η TechApps σε αντάλλαγμα επωφελείται από τη διεθνή εμπειρία της Servier στην αρχική ανάπτυξη της, την πρόσβαση σε επαγγελματίες υγείας και πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στην Ελλάδα“.

Οι λόγοι που “έδεσε” η Techapp healthier με την Servier όσο και με την AXA είναι προφανείς.

Ο Χαράλαμπος Αναστασιάδης – Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Προϊόντα, Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας στην AXA Ελλάδας δήλωσε σχετικά:
Η AXA είναι ένας από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες. Το 2017 τα έσοδά της ανήλθαν σε 98.549.000 ευρώ και το εμπορικό σήμα της αναγνωρίστηκε ως το πιο σημαντικό στον ασφαλιστικό τομέα για 9η συνεχή χρονιά. 160.000 άτομα που εργάζονται στον όμιλο οι οποίοι εξυπηρετούν 100 εκατ. πελάτες παγκοσμίως. 
Η AXA με ανυπομονησία κάνει την αλλαγή από το να είναι «πληρωτής» για να γίνει πραγματικός «συνεργάτης» στους πελάτες της. Προς αυτή την κατεύθυνση, η AXA Greece βελτιώνει συνεχώς τα ασφαλιστικά προγράμματα και τις υπηρεσίες της, βοηθά τους πελάτες της να προβλέπουν κινδύνους και να προστατεύονται όταν εμφανίζονται στη ζωή τους. Η ισχυρή δέσμευσή της για τις δεσμεύσεις της, η ισχυρή της ακεραιότητα και η μακροπρόθεσμη αξιοπιστία της ανταμείβονται από τους πελάτες της“.

Η Αντωνία Μερκούρη της Pierre Fabre Hellas με τον Πάνο Μίτσιο της TEKMON
Η TEKMON “υιοθετήθηκε” από την Pierre Fabre Hellas

Η Pierre Fabre Laboratories έχει θυγατρικές σε 44 χώρες και διανέμει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 130 χώρες. Παρόντες σε όλα τα τμήματα της βιομηχανίας υγειονομικής περίθαλψης, η Pierre Fabre απασχολεί 10.000 άτομα παγκοσμίως. Το 2013, ο όμιλος αφιέρωσε πάνω από 17% του κύκλου εργασιών που πραγματοποίησε στην έρευνα και ανάπτυξη γύρω από τρεις άξονες προτεραιότητας: ογκολογία, δερματολογία και νευροψυχιατρική. Η Pierre Fabre Hellas, θυγατρική της εταιρείας δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1992.

Η Αντωνία Μερκούρη είναι η διευθύντρια του τμήματος προώθησης και ανάπτυξης. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει: το τμήμα Merchandising της Pierre Fabre Hellas, τους συμβούλους ομορφιάς / υγείας στα φαρμακεία και τα πολυκαταστήματα, καθώς και το τμήμα Digital and e-Retail.
Όπως ανέφερε η Αντωνία, η συνεργασία με την TEKMON έχει βοηθήσεις την Pierre Fabre Hellas στον τομέα της ψηφιοποίησης και της τεχνολογίας με την πλατφόρμα που αναπτύχθηκε για την εκπαίδευση των πελατών της και τη βελτίωση της προβολής των προϊόντων Pierre Fabre.
Χάρη σε αυτήν την πλατφόρμα και τα webinars που προσφέρει, λαμβάνουμε ταυτόχρονη και άμεση εκπαίδευση σε νέα προϊόντα, με χαμηλό κόστος και σε ελάχιστο χρόνο, με εκπαιδευτικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, οι ομάδες μπορούν να εκπαιδευτούν εσωτερικά και πιο αποτελεσματικά“.

Ο Πάνος Μίτσιος – Διευθυντής Business Operations στην TEKMON ανέφερε σχετικά: “Το πρόγραμμα  Mazinnov ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την TEKMON να εφαρμόσει την εμπειρία ανάπτυξης λογισμικού και να συνεργαστεί με τον κορυφαίο φαρμακευτικό όμιλο Pierre Fabre σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας ένα σύστημα διαχείρισης μάθησης για τα προϊόντα της Pierre Fabre“.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η TEKMON έχει την έδρα της στα Ιωάννινα και το core business είναι ο έλεγχος και η επικοινωνία ομάδων σε κρίσιμες και έκτακτες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα αυτές σε διυλιστήρια. Η Startup έχει πελάτες και έσοδα.

Οι υπόλοιπες εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Adopt a Startup” ήταν οι: Accenture, ADL Automative, AccessPal, Airliquide, AirOtel, Babylon Garden, Bubblz, ChainProof.ai, Delivery Now, Ernst&Young, Groupama, Helbio, Hydroponic Tomatoes, Just Ask, L’Oréal, Mandatary, Nable Solutions, Niroi, Odyssey Venture Partners, PDNeurotechnology, Synaphea, Topteam World, Total, Vivre à Athènes, Woof Club.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις