Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Blockckain Startups: 280% ετήσια ανάπτυξη επενδύσεων!

Οι επενδύσεις στις Startups blockchain και κρυπτονομισμάτων μπορεί να έχει γίνει πιο περίπλοκη κατά τη διάρκεια των ετών, καθώς οι κανονισμοί έχουν καταστεί αυστηρότεροι, αλλά αυτό δεν αποθαρρύνει τα VCs.

Σύμφωνα με έκθεση της ερευνητικής ομάδας Diar, οι επενδύσεις VC έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2018 σε σύγκριση με το σύνολο του 2017. Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με blockchain και κρυπτονομίσματα έχουν συσσωρεύσει περίπου 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση 280% συγκριτικά με τα στοιχεία του περασμένου έτους.

Το ερευνητικό κέντρο χρησιμοποίησε στοιχεία που συνέλεξε η Pitchbook, η οποία σημείωσε ότι το μέσο μέγεθος συναλλαγών των επενδύσεων blockchain έχει επίσης αυξηθεί κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια φέτος, με το σύνολο των 10 μεγαλύτερων συμφωνιών της χρονιάς να ανέρχεται σε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής, ο πιο ενεργός επενδυτής VC είναι η Digital Currency Group του Barry Silbert. Σύμφωνα με την Pitchbook, η εταιρεία έχει κλείσει περισσότερες από 110 συμφωνίες στον χώρο κρυπτονομισμάτων και blockchain. Στη συνέχεια, στον κατάλογο επενδύσεων της VC βρίσκονται η Blockchain Capital και η Pantera Capital, με  συνολικά 100 συμφωνίες.

Υπάρχουν περίπου 2.000 επενδυτές που έχουν επενδύσει σε τουλάχιστον μία εταιρεία blockchain. Η Diar ανέλυσε τους 50 πιο δραστήριους επενδυτές, οι οποίοι έχουν επενδύσει σε τουλάχιστον 8 εταιρείες blockchain. Περίπου το 52% των επενδύσεων προέρχονται από επενδυτές, οι οποίοι δεν επικεντρώνονται αποκλειστικά στην επένδυση στο blockchain. Οι επενδυτές τεχνολογίας blockchain βασίζονται κυρίως στις ΗΠΑ (79%), ενώ ακολουθούν η Κίνα (12%), η Νότια Κορέα (2%) και η Σιγκαπούρη (2%).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις