Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

StartupNowForum: To πρώτο βήμα έγινε!

“Άλλη μια εκδήλωση για Startups” ήταν η πρώτη σκέψη που ήρθε στην επιφάνεια μόλις έμαθα για την πρόθεση δημιουργίας του StartupNowForum. Αλλά σήμερα, μετά από σχεδόν 20 ώρες στο Elefsina Hotel, δυο Workshops και ένα panel θα πρέπει να ομολογήσω ότι όχι μόνο η “αποστολή εξετελέσθη”, αλλά έγινε και με τον καλύτερο τρόπο!

Έχω αναφέρει πολλάκις και δημοσίως ότι στην Αθήνα έχουμε ένα πληθωρισμό events, διαγωνισμών και meetups. Εννοείται ότι όλα αυτά είναι απαραίτητα και αναπόσπαστο μέρος του κάθε υπό διαμόρφωση οικοσυστήματος, μια και παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην καθοδήγηση, στην εκπαίδευση, στην αρχική χρηματοδότηση αλλά και την προβολή των ομάδων.

Αλλά είναι το λιγότερο υπερβολικό Αθήνα και Θεσσαλονίκη να έχουν 6-7 πολυήμερες εκδηλώσεις για το ίδιο γενικό θέμα!

Πρέπει επειγόντως να κάνουμε τη δική μας Webit, και δεν αναφέρομαι στα μεγέθη της Web Summit ή του 4YFN, και το StartupNowForum θα πρέπει να είναι μέρος της προσπάθειας αυτής

Ας επιστρέψουμε στα του StartupNowForum, το οποίο έτρεξε εξ’ ολοκλήρου από μια ομάδα Startuppers, την Mantis Business Innovation, με επιτυχία αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Και αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό! Η εκδήλωση έγινε στην Ελευσίνα και για λόγους ουσίας, διασυνδέοντας Startups με την τοπική επιχειρηματική σκηνή, αλλά και για να δώσει το μήνυμα ότι οι περιφέρειες της Αττικής, και άλλες πόλεις τις Ελλάδας, έχουν ένα τοπικό οικοσύστημα που “διψάει” για νέες τεχνολογίες, καινοτομία  αλλά και ειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Η “αποστολή εξετελέσθη” γιατί και είχε το κοινό – επισκέπτες που πλήρωσαν εισιτήριο, είχε ομάδες που δεν ήταν γνωστές με ξεχωριστές ιδέες, είχε ένα πλούσιο πρόγραμμα εξαιρετικών ομιλιών από όλους τους παίκτες της ελληνικής Startup σκηνής και παρουσία των μεγάλων εταιριών της περιοχής και όχι μόνο (βλ. Τιτάνας, Παπαστράτος, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank κ.α.).

Για παράδειγμα στο πάνελ που οργάνωσε το StartupperGR με τα λεγόμενα “Success Stories” o Αιμίλιος Χαλαμανδάρης ανέφερε ότι αν άλλαζε κάτι στην παρελθόν δεν θα ξεκινούσε την Innoetics χωρίς χρηματοδότηση. Στην ίδια ερώτηση ο Μάριος Σταυρόπουλος της Softomotive απάντησε ότι θα έπρεπε να είχε νωρίτερα παρουσία η εταιρεία στο εξωτερικό ενώ ο Γιώργος Κλειβοκιώτης της Blueground ανέφερε ότι η επικέντρωση σε ένα προϊόν και μια αγορά ήταν το κλειδί της επιτυχίας.

Παράλληλα, για πρώτη φορά υπήρχε ειδική πλατφόρμα για κλείσιμο συναντήσεων 1:1 η οποία λειτούργησε όπως έπρεπε, υποστηρίζοντας πάνω από 200 meetings τις δυο ημέρες, ενώ η πλατφόρμα StartupNowGate θα συνεχίσει την επαφή μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και στο μέλλον.

Οι ομάδες που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό

Ο καθιερωμένος για τέτοιες εκδηλώσεις διαγωνισμός ολοκληρώθηκε την δεύτερη μέρα με τη συμμετοχή συνολικά 16 ομάδων χωρισμένες σε δυο κατηγορίες: Innovation Idea Stage και Early Stage Startup.

Στην κατηγορία Early Stage κέρδισαν οι ομάδες:

Melapus, μια πλατφόρμα online άμεσης πρόσβασης σε ειδικούς και γιατρούς ψυχικής υγείας.

Kodika, μια πλατφόρμα μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει iOS εφαρμογές χωρίς να είναι απαραίτητη η γνώση προγραμματισμού. Προέρχεται από το Egg.

Parity, μια πλατφόρμα εύρεσης και επένδυσης σε projects και παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στην κατηγορία Innovation Idea Stage κέρδισαν οι ομάδες:

CargOps, έχει αναπτύξει ένα σύστημα παρακολούθησης, διαχείρισης και εξασφάλισης containers μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων και IoT.

Evotropia, έχει σχεδιάσει μια πλατφόρμα ανταλλαγής και χρηματοδότησης ρύπων για επιχειρήσεις.

Flamigo, προσφέρει οικονομική κάλυψη στεγαστικών αναγκών για φοιτητές και νέων μέσω συγκατοίκησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις