Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλη συνεργασία της Cyclefi με την Sarantis Group

Μετά από μια σχετικά μακρά αλλά δημιουργική περίοδο, και με ένα pivot, η Cyclefi προχώρησε σε μεγάλη συνεργασία με τον Όμιλο Σαράντη “παντρεύοντας” το σύστημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που έχει αναπτύξει με τις σακούλες Sanitas.

Η ομάδα του Γιώργου Στέγγου ξεκίνησε το 2017 στο Orange Grove με την ιδέα της καταγραφής των απορριμμάτων που προορίζονται για ανακύκλωση, για κάθε αγοραστή της πορτοκαλί σακούλας που θα πρόσφερε η Startup, στα κεντρικά σημεία διαλογής των δήμων και των εταιρειών ανακύκλωσης από ειδικό προσωπικό.
Η καταγραφή γινόταν με το σκανάρισμα ενός κωδικού που υπήρχε σε κάθε σακούλα, με τους κερδισμένους πόντους να μετατρέπονται σε προσφορές και εκπτώσεις σε συνεργαζόμενες εταιρείες.
Η Cyclefi έτρεξε μερικά πιλοτικά με δήμους της Αττικής αλλά τελικά το σύστημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης κατέληξε στον Όμιλο Σαράντη και το brand Sanitas αλλά και τα ράφια της AB Βασιλόπουλος σε αποκλειστική συνεργασία. 

Το σύστημα της Cyclefi Powered by Sanitas δουλεύει παρόμοια με το αρχικό, μια και οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν τις πορτοκαλί σακούλες από τα AB, με τη συσκευασία να περιέχει 5 σακούλες γίγας, (και μια ειδική ετικέτα με έναν μοναδικό κωδικό), όπου θα τοποθετούνται τα απορρίμματα από πλαστικό, χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο και θα καταλήγουν στους μπλε κάδους.

Ο χρήστης θα πρέπει να κάνει εγγραφή στον δικτυακό τόπο της Cyclefi και να καταχωρεί τον κωδικό κάθε σακούλας που στέλνει στον κάδο ανακύκλωσης, είτε στο site είτε στο σχετικό app.
Με αυτό τον τρόπο ξεκλειδώνουν πολλές προσφορές και εκπτώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με τη μορφή κουπονιών και “επιβραβεύεται” η ανακύκλωση με αυτό το τρόπο.
Παράλληλα, καταγράφονται και συγκρίνονται οι επιδόσεις των χρηστών αλλά και υποστηρίζονται και επιλεγμένες κοινωνικές και συλλογικές δράσεις.

Ο Γιώργος Στέγγος δήλωσε σχετικά στο Facebook:

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα! Οι σακούλες απορριμμάτων για ανακύκλωση, Sanitas Cyclefi, είναι πλέον στα  ράφια της ΑΒ Βασιλόπουλος!
Μετά από 3 χρόνια, αδιάκοπης δημιουργικής εργασίας, αφού πρώτα αναγνωριστήκαμε με βραβεία και διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, καταφέραμε επιτέλους σήμερα, να βλέπουμε την ιδέα μας να γίνεται υπηρεσία για όλους!
Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και τη πίστη σας στο κοινό μας όραμα, να παρέχουμε μια πρωτοποριακή υπηρεσία που επιβραβεύει ουσιαστικά τους καταναλωτές και παράλληλα προστατεύει αποτελεσματικά το περιβάλλον γύρω μας! Σας ευχαριστούμε ειλικρινά, για την ουσιαστική σας βοήθεια και τις πολύτιμες συμβουλές σας, που μας επέτρεψαν να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο…
Τίποτα δε θα ήταν το ίδιο, χωρίς εσάς! Σήμερα, με τη βοήθειά σας, γεμάτοι αισιοδοξία, θετική ενέργεια και ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό, συνεχίζουμε το υπέροχο “ταξίδι” μας.
Από την Ομάδα της Cyclefi, με πολύ αγάπη σε όλους εσάς που πιστέψατε από τη πρώτη στιγμή πως η υπηρεσία μας ήρθε για να φέρει επανάσταση στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα απορρίμματα μας“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις