Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google εξαγοράζει την Startup Looker για 2,6 δισ. δολάρια

Η Google ανακοίνωσε χθες ότι πρόκειται να αποκτήσει την Looker, μια επιτυχημένη analytics Startup, έναντι 2,6 δισ. δολαρίων και να την προσθέσει στο Google Cloud.

H Looker, η οποία είναι πλέον Unicorn, με πάνω από 280 εκατ. δολάρια σε επενδύσεις, παρέχει μια ισχυρή πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων που βοηθά τις εταιρείες να αξιοποιήσουν τα δεδομένα τους.

Η εξαγορά αυτή αποτελεί την πρώτη μεγάλη επένδυση του Google Cloud, υπό την ηγεσία του Thomas Kurian, ο οποίος ορίστηκε ως CEO τον Νοέμβριο. Όπως αναφέρει το CNBC, o Kurian είχε “προειδοποιήσει” σε μια διάσκεψη τον Φεβρουάριο, λέγοντας ότι επιθυμεί να επενδύσει και να επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση. “Θα δείτε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη πιο γρήγορα από ό,τι μέχρι σήμερα”, είχε πει χαρακτηριστικά.

«Ο συνδυασμός του Google Cloud και της Looker, θα δώσει την δυνατότητα στους πελάτες να αξιοποιήσουν τα δεδομένα με νέους τρόπους» δήλωσε ο Kurian,  με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση.

Η Google Cloud κατέχει την τρίτη θέση στην αγορά του cloud, και «αρπάζοντας» την Looker ενισχύεται περαιτέρω. Η αγορά του Looker θα προσθέσει ένα νέο εργαλείο analytics για τους χρήστες του Google Cloud με την Google να δηλώνει ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει τους πελάτες της να αναλύσουν τα δεδομένα τους μέσω διαφορετικών πηγών και θα βοηθήσει την εταιρεία να παρέχει δεδομένα ειδικά για τη βιομηχανία.

Ο CEO της Looker  Frank Bien, σύμφωνα με το TechCrunch, βλέπει τη σημερινή συμφωνία σαν μια ευκαιρία η Looker να «ανέβει» στο επίπεδο της πλατφόρμας της Google. «Μαζί, θα επανεξετάσουμε τι σημαίνει να λύνεις επιχειρηματικά προβλήματα με δεδομένα σε μια εντελώς διαφορετική κλίμακα».

Η Google και η Looker είχαν στενή συνεργασία και 350 κοινούς πελάτες, πριν το νέο deal, αναφέρει το CNBC.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις