Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ινδία πιέζει Uber και Ola να μετατρέψουν 40% του στόλου τους σε ηλεκτρικό μέχρι το 2026

Η Ινδία φαίνεται να εντείνει τις πιέσεις της για την αντικατάσταση της βενζίνης με οικολογικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει στις εταιρείες μετακινήσεων όπως η Uber και η Ola, να μετατρέψουν 40% του στόλου τους σε ηλεκτρικό μέχρι τον Απρίλιο του 2026.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Uber, Ola και άλλες εταιρείες θα πρέπει να ξεκινήσουν τις αλλαγές από τις αρχές του επόμενου έτους. Οι εταιρείες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα πρέπει να μετατρέψουν το 2,5% του στόλου των αυτοκινήτων τους μέχρι το 2021,το 5% μέχρι το 2022 και το 10% μέχρι το 2023.

Η κίνηση έρχεται καθώς το Νέο Δελχί θέλει να μειώσει την εξάρτηση του από τις εισαγωγές πετρελαίου και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει επίσης επιταχύνει παρόμοιες προσπάθειες με ακόμη πιο αυστηρούς στόχους.

Τα ηλεκτρικά οχήματα εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μέρος του συνόλου των αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ινδία. Κατά το έτος που έληξε τον Μάρτιο, μόνο 3.600 ηλεκτρικά οχήματα πουλήθηκαν στην Ινδία, σε σύγκριση με 3.3 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Η ώθηση προς την ηλεκτροκίνηση θα «στριμώξει» ακόμα περισσότερο την Uber, η οποία ήδη «παλεύει» εναντίον της Ola, που κυριαρχεί στο πεδίο των μετακινήσεων στην Ινδία. Η Ola, η οποία υποστηρίζεται επίσης από την SoftBank, άρχισε να ασχολείται με τα ηλεκτρικά οχήματα πριν από αρκετά χρόνια.

Η εταιρεία διενήργησε την πρώτη δοκιμή του είδους πριν τρία χρόνια και έχει «μετρήσει» εκατομμύρια χιλιόμετρα. Πέρυσι, δήλωσε ότι στοχεύει να λανσάρει 10,000 τρίκυκλα ηλεκτρικά οχήματα σε 12 μήνες και 1 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα το 2021.

Νωρίτερα φέτος, η Ola συγκέντρωσε 58 εκατ. δολάρια για την επέκταση της μονάδας ηλεκτρικών μεταφορών της, ενώ τον Μάρτιο σήκωσε 300 εκατ. δολάρια από τις Hyundai and Kia για την ανάπτυξη μεταφορικών λύσεων και ηλεκτρικών οχημάτων.

Από την άλλη, το ενδιαφέρον της Uber για την Ινδία, φαίνεται να μειώνεται. Η εταιρεία προς το παρόν δεν έχει κανένα πρόγραμμα για ηλεκτρικά οχήματα στην Ινδία, εκτός από ένα πιλοτικό project με την Yulu, που κατασκευάζει ηλεκτρικά πατίνια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις