Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Facebook επιβεβαίωσε την κυκλοφορία του κρυπτονομίσματός του εντός του 2020

Μετά από πολυάριθμα δημοσιεύματα που μιλούσαν για την επικείμενη κυκλοφορία του κρυπτονομίσματος του Facebook, η εταιρεία αποφάσισε να ”ανοίξει” τα χαρτιά της και να αποκαλύψει τα σχέδια της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, το Facebook δήλωσε ότι το παγκόσμιο κρυπτονόμισμά του, το οποίο θα είναι σταθερής ισοτιμίας, θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος μαζί με ένα δίκτυο blockchain που θα το υποστηρίξει.

Στην αρχή, η εταιρεία εικάζει ότι το Libra, όπως θα ονομάζεται το κρυπτονόμισμα, θα χρησιμοποιείται κυρίως για τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ ατόμων στις αναπτυσσόμενες χώρες που δεν έχουν πρόσβαση σε παραδοσιακές τράπεζες. Ο τελικός στόχος είναι να διαμορφωθεί σε μια μορφή πληρωμών που είναι τόσο σταθερή όσο το δολάριο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε αγορά αλλά και να στηρίξει μια μεγάλη γκάμα οικονομικών προϊόντων – από δάνεια μέχρι πιστώσεις.

Η εταιρεία δημιούργησε τη μη κερδοσκοπική ένωση Libra με 27 άλλους συνεργάτες για να επιβλέπει την ανάπτυξη του κρυπτονομίσματος. Η κοινοπραξία περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των Coinbase, Mastercard, Visa, eBay, PayPal, Stripe, Spotify, Uber, Lyft και Vodafone.

Οι εταιρείες αυτές θα συμμετέχουν επίσης σε αυτό που είναι γνωστό ως Reserve Libra, ένα κοινό ταμείο το οποίο θα εξασφαλίσει ότι κάθε μονάδα του νομίσματος υποστηρίζεται από αντίστοιχη υπάρχουσα αξία.

Την είδηση αναμετέδωσε και ο ίδιος ο Mark Zuckerberg με post του στο Facebook. “Επιδιώκουμε να κάνουμε τόσο εύκολο το να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα, όσο είναι το να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές μας και να μοιράζεστε αμέσως μηνύματα και εικόνες”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις