Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Εκπαίδευσε στην εξωστρέφεια 20 επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδος

Ολοκληρώθηκε το δίμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης επιχειρήσεων που εντάσσεται στην πλατφόρμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας «εφοδιΑΖουμε». 20 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του αγροδιατροφικού τομέα απέκτησαν προσανατολισμό και τεχνογνωσία για εξαγωγές, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Τον απολογισμό του Προγράμματος παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ζωούλλης Μηνά, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας: «Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με την παραγωγή, τις εξαγωγές και τις επενδύσεις της προσφέρει και υποστηρίζει ενεργά την ελληνική οικονομία και την Ελλάδα. Με τις δράσεις μας, όπως αυτή που ολοκληρώθηκε σήμερα, ενισχύουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα και την τοπική κοινωνία. Πιστεύουμε στη διαρκή επιμόρφωση και μεταφορά τεχνογνωσίας, που μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που καταφέραμε να υλοποιήσουμε με τη συνδρομή της ΕΕΔΕ και του Επιμελητηρίου της Αχαΐας αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα κατάρτισης για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, στην ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και στην ανάπτυξη της οικονομίας μέσω της εισροής συναλλάγματος. Επίσης, νιώθουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που το Πρόγραμμα προσέλκυσε το ενδιαφέρον των νέων επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι συμμερίζονται το όραμά μας για μια Ελλάδα περισσότερο παραγωγική, ανταγωνιστική και εξωστρεφή. Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Πάτρας, με το πρόγραμμα εθελοντισμού εργαζομένων, τις κοινωφελείς δράσεις μας, την ανάπτυξη της παραγωγικής μας μονάδας».

Μέσα από συνολικά 160 εκπαιδευτικές ώρες ομαδικών σεμιναρίων και ατομικής συμβουλευτικής σε τοπικούς επιχειρηματίες και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, οι συμμετέχοντες απέκτησαν την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη διεθνοποίηση της επιχείρησης τους, την αξιολόγηση της εξαγωγικής τους ετοιμότητας και τον προγραμματισμό της εξαγωγικής τους δραστηριότητας. Παράλληλα, έλαβαν τα απαραίτητα εφόδια για την λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων σε πρακτικά θέματα εξωστρέφειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις