Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FirstVet: 18,5 εκατ. ευρώ για τη startup που “συνδέει” κατοικίδια με κτηνιάτρους

H FirstVet, μια σουηδική πλατφόρμα μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να κλείσει on demand ραντεβού με κτηνιάτρους, σήκωσε 18,5 εκατ. ευρώ από την OMERS Ventures.

Η startup ιδρύθηκε στην Στοκχόλμη το 2016 με στόχο να βελτιώσει τη “βιομηχανία” της φροντίδας των κατοικιδίων. Η εφαρμογή της εταιρείας συνδέει ιδιοκτήτες κατοικιδίων με κτηνιάτρους, με ραντεβού μέσω βίντεο, on demand. Η υπηρεσία είναι δωρεάν και αυτή τη στιγμή έχει 200 χιλιάδες χρήστες, ενώ συνεργάζεται με πάνω από 20 μεγάλους ασφαλιστικούς φορείς.

“Το FirstVet είναι ο πρώτος πραγματικά ουδέτερος φορέας στον κόσμο που οργανώνει τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων. Σε μια εξαιρετικά ιδιωτικοποιημένη βιομηχανία, η αξιόπιστη υπηρεσία μας προσθέτει αξία σε ολόκληρο τον τομέα και αναπτυσσόμαστε με απίστευτο ρυθμό», δήλωσε σχετικά ο CEO και συνιδρυτής της FirstVet, David Prien.

Ο Henry Gladwyn, διευθυντής της OMERS Ventures, ανέφερε: “Είναι σπάνιο για μια startup να προσφέρει πραγματική αξία σε ολόκληρο το οικοσύστημα στο οποίο δραστηριοποιείται, και η FirstVet γίνεται μια αναντικατάστατη υπηρεσία για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και ένας αξιόπιστος συνεργάτης για κτηνιάτρους, κλινικές, και ασφαλιστικές εταιρείες. Η FirstVet φιλοδοξεί να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα κτηνιατρικά βίντεο-ραντεβού και είμαστε χαρούμενοι που θα τους βοηθήσουμε να επιτύχουν αυτόν τον στόχο”

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η startup έχει σηκώσει 24,5 εκατ. ευρώ και δραστηριοποιείται σε Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Φινλανδία και Σουηδία. Σύμφωνα με το Tech.eu, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επεκταθεί στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις