Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τι πουλάνε οι Έλληνες στο eΒay

Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά κοινή ομολογία δεν έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις πωλήσεις μέσω Internet και marketplaces όπως το Amazon και το eBay. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ευκαιρία δισεκατομμυρίων ευρώ μια και οι πωλήσεις μέσω Internet αυξάνονται εκθετικά.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τις ελληνικές ΜμΕ, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μαζί με τον ΣΕΒ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, συνεργάστηκαν με την διάσημη διεθνή πλατφόρμα eBay και έφεραν στην Ελλάδα το Export revival, το πρόγραμμα εκπαίδευσης και προώθησης ΜμΕ του αμερικανικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου, με στόχο να ενδυναμώσουν και ενισχύσουν την εξωστρέφεια των ελληνικών ΜμΕ.

Συγκεκριμένα, περισσότερες από 100 επιχειρήσεις δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα και 70 από αυτές επιλέχθηκαν για να εκπαιδευτούν από συνεργάτες της eBay στην Ελλάδα – την Κραταιόν Συμβουλευτική και Vivid Vibes. Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν τα εργαλεία του e–commerce και η ηλεκτρονική πλατφόρμα της eBay, ηγέτιδα εταιρία στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, με 183 εκατομμύρια ενεργούς αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Το καινοτόμο πρόγραμμα έχει πραγματοποιηθεί ήδη με απόλυτη επιτυχία σε 15 πόλεις, σε χώρες όπως: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδά, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ρωσία και Βουλγαρία και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 500 ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελώντας την αφετηρία για την επιτυχία τους στις διεθνείς πωλήσεις.

Η Ελλάδα διαθέτει μοναδικά προϊόντα και ισχυρή εξαγωγική δυναμική, η οποία έχει αποδειχθεί με την πάροδο του χρόνου: περίπου 12.000 πωλητές από την Ελλάδα δραστηριοποιούνται ήδη στην πλατφόρμα eBay, πολλοί από τους οποίους, εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ενισχύουν και αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους μέσω διεθνών πωλήσεων αξιοποιώντας την πλατφόρμα της eBay.

Μόλις για το 2019 πούλησαν και εξήγαγαν σχεδόν 1 εκατομμύριο προϊόντα με την πρώτη και πιο δημοφιλή κατηγορία να είναι τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων και ακολουθούν τα παιχνίδια και τα καλλυντικά. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις