Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Jeff Bezos προσφέρει 10 δις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Ο CEO της Amazon, Jeff Bezos, ανακοίνωσε σήμερα ότι  σχεδιάζει να προσφέρει 10 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω της δημιουργίας ενός νέου φιλανθρωπικού project που ονομάζεται Bezos Earth Fund. 

Σε δημοσίευσή του στο Instagram, ο Bezos έγραψε: “Θέλω να συνεργαστώ με άλλους για να διευρύνω τους γνωστούς τρόπους και να διερευνήσω νέους τρόπους καταπολέμησης των καταστρεπτικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε αυτόν τον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε”.

Ανέφερε επίσης ότι το Bezos Earth Fund θα υποστηρίξει   επιστήμονες, ακτιβιστές και ΜΚΟ, με επιχορηγήσεις που θα ξεκινήσουν από αυτό το καλοκαίρι. Εκτός από αυτές τις πληροφορίες, ο CEO της Amazon δεν παρείχε πολλές λεπτομέρειες για το fund.

Η κίνηση αυτή έχει πάρει ήδη θετική κριτική από τα media, ωστόσο η αλήθεια  είναι ότι ήρθε μετά από πιέσεις ειδικά από τους εργαζομένους της Amazon. Χιλιάδες υπάλληλοι υπέγραψαν μια επιστολή τον περασμένο Μάιο, ρωτώντας πώς η εταιρεία σχεδιάζει να ανταποκριθεί στην κλιματική αλλαγή, και πολλοί από αυτούς πραγματοποίησαν απεργία τον Σεπτέμβριο καλώντας την εταιρεία να κάνει περισσότερα.

Μια ημέρα πριν από την απεργία, η Amazon ανακοίνωσε τη δέσμευση της να μηδενίσει το αποτύπωμα άνθρακά της μέχρι το 2040, δέκα χρόνια πριν από την προθεσμία που έθεσε η συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή. Η εταιρεία τότε ανακοίνωσε επίσης ότι θα θέσει σε λειτουργία 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης μέχρι το 2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις