Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

13χρονη ανέπτυξε σύστημα για την παραγωγή οξυγόνου στο διάστημα

Ένα 13χρονο κορίτσι από το Ισραήλ, ανακάλυψε ένα σύστημα για την παραγωγή οξυγόνου στο διάστημα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Roni Oron, η οποία κέρδισε μάλιστα στο βραβείο “Satellite Is Born”  από τον Διαστημικό Οργανισμό του Ισραήλ,  ανέπτυξε το σύστημα BioSat για “να λύσει ένα πρόβλημα για τους αστροναύτες που προσπαθούν να αποδείξουν ότι υπάρχει δυνατότητα ζωής στον Άρη”.

Η Oron δήλωσε ότι ο δορυφόρος της “χτίστηκε σαν μια μεγάλη φούσκα στη μία πλευρά της οποίας υπάρχει ένας καθρέφτης και η άλλη είναι διαφανής, επιτρέποντας τη διείσδυση του ηλιακού φωτός. Στη μέση υπάρχει μια κάψουλα, η οποία είναι κατασκευασμένη από μια μεμβράνη μέσω της οποίας μπορεί να περάσει ο αέρας αλλά όχι νερό. Μέσα σε αυτή θα υπάρχει νερό και άλγη, και έξω θα υπάρχει διοξείδιο του άνθρακα. Μέσω μιας διαδικασίας φωτοσύνθεσης, ο δορυφόρος θα παράγει οξυγόνο. Θα υπάρχουν επιπλέον καθρέφτες μέσα στον δορυφόρο που θα επιτρέπουν στο φως του ήλιου να φτάσει στην κάψουλα, αλλά όχι με άμεση ακτινοβολία, που θα βλάψει την άλγη.”

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις