Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση – μαμούθ για τη Waymo: 2,2 δις στον πρώτο γύρο!

Η Waymo, η εταιρεία αυτόνομης οδήγησης της Alphabet (μητρικής της Google) μόλις ανακοίνωσε την εξασφάλιση μιας χρηματοδότησης – μαμούθ, ύψους 2,25 δισ. δολαρίων από τους: Silver Lake, Canada Pension Plan Investment Board, Mubadala Investment Company, Magna International, Andreessen Horowitz,   AutoNation και Alphabet. Πρόκειται για τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας, ο οποίος μάλιστα μπορεί να “επεκταθεί” με επιπλέον κεφάλαια.

“Προσεγγίζαμε πάντα την αποστολή μας ως ομαδικό άθλημα, συνεργαζόμενοι με τους προμηθευτές μας,  τους εταίρους μας και τις κοινότητες που εξυπηρετούμε με στόχο την κατασκευή και την ανάπτυξη του πιο έμπειρου οδηγού στον κόσμο”, δήλωσε με αφορμή τη χρηματοδότηση ο John  Krafcik, CEO της Waymo, και συμπλήρωσε:

“Σήμερα, επεκτείνουμε αυτήν την ομάδα, προσθέτοντας χρηματοοικονομικούς επενδυτές και σημαντικούς στρατηγικούς εταίρους που έχουν δεκαετίες εμπειρίας στην επένδυση και υποστήριξη επιτυχημένων εταιρειών τεχνολογίας…  Με αυτή την έγχυση κεφαλαίων αλλά και επιχειρηματικής ευφυίας, μαζί και με την Alphabet,  θα εμβαθύνουμε την επένδυσή μας στους ανθρώπους μας, στην τεχνολογία μας και στις λειτουργίες μας, για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη του οδηγού Waymo σε όλο τον κόσμο”.

Διαβάστε ακόμη: Η Uber «έκλεψε» τεχνολογία της Waymo και τώρα έρχεται αντιμέτωπη με κυρώσεις

Η χρηματοδότηση της Waymo έρχεται μετά την είδηση ότι η εταιρεία αύξησε το προσωπικό της στα 1500 άτομα (από τα 800 που ήταν πέρυσι). Το ετήσιο κόστος της εταιρείας εκτιμάται σε περίπου 1 δισ. δολάρια, ενώ η υπηρεσία robo – taxi της – Waymo One – αποδίδει, σύμφωνα με διεθνή μέσα, μόνο εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ετησίως στα έσοδα.

Η Waymo δεν έχει δημοσιεύσει τον ακριβή αριθμό των πελατών που έχουν χρησιμοποιήσει τον στόλο της – ο οποίος έχει πάνω από 600 οχήματα σήμερα– , αλλά δήλωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι χρησιμοποιούν την υπηρεσία σε μηνιαία βάση και ότι έχει πραγματοποιήσει συνολικά πάνω από 100.000 διαδρομές.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις