Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber «έκλεψε» τεχνολογία της Waymo και τώρα έρχεται αντιμέτωπη με κυρώσεις

Το 2017, η Waymo κατηγόρησε την Uber για κλοπή «εμπορικών μυστικών» γύρω από την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησής της. Το 2018, οι εταιρείες κατέληξαν σε μια συμφωνία και η Uber συμφώνησε να πληρώσει 245 εκατ. δολάρια.

Όπως φαίνεται τώρα όμως, η διαμάχη δεν έχει τελειώσει. Η συμφωνία την οποία υπέγραψαν τότε οι δύο εταιρείες προέβλεπε τη διεξαγωγή έρευνας από ανεξάρτητο ειδικό λογισμικού, ο οποίος έπρεπε να ελέγξει το λογισμικό της Uber και να διαπιστώσει αν πράγματι η εταιρεία «καταπάτησε» την πνευματική ιδιοκτησία της Waymo.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε και τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να είναι καλά για την Uber. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, η εταιρεία, παραδέχεται – σε αναφορά που απέστειλε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – ότι ο «ανεξάρτητος ειδικός λογισμικού έκανε πρόσφατα δυσμενείς διαπιστώσεις» σχετικά με ορισμένα κομμάτια του αυτόνομου λογισμικού των οχημάτων της.

Στην ίδια αναφορά, η Uber αναφέρει ότι πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσει ένα τέλος προκειμένου να λάβει τη σχετική άδεια χρήσης ή να αλλάξει το σχέδιό του λογισμικού της, γεγονός που θα μπορούσε να καθυστερήσει τα σχέδιά της για την κυκλοφορία αυτόνομων ταξί και να βλάψει την ίδια σαν brand.

«Οποιαδήποτε αξίωση πνευματικής ιδιοκτησίας εναντίον μας […] θα μπορούσε να είναι χρονοβόρα και δαπανηρή για να διευθετηθεί ή να αντιμετωπιστεί, θα μπορούσε να εκτρέψει την προσοχή της διοίκησής μας και άλλους πόρους και θα μπορούσε να βλάψει την καλή θέληση που σχετίζεται με το εμπορικό μας σήμα», γράφει η Uber.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις