Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Alexa απαντά πλέον και σε ερωτήσεις για φάρμακα!

Η First Databank,   πάροχος βάσεων δεδομένων σχετικά με φάρμακα και ιατρικές συσκευές, που βοηθά τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας να λαμβάνουν ακριβείς αποφάσεις, ανακοίνωσε ότι πλέον οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών σχετικά με φάρμακα, κάνοντας απλώς ερωτήσεις στην Alexa της Amazon.

Πιο συγκεκριμένα, ένα υποσύνολο των πληροφοριών της FDB σχετικά με τα φάρμακα, που χρησιμοποιούνται εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια από τους επαγγελματίες της υγείας, είναι πλέον προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα Alexa. Οι πληροφορίες αυτές έχουν λάβει ειδική έγκριση από ειδικούς προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην ψηφιακή βοηθό της Amazon.

Στις πληροφορίες που θα παρέχονται πλέον, περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- οι αλληλεπιδράσεις φαρμάκων, οι παρενέργειες, οι προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται και η κατηγορία φαρμάκων. Το προσαρμοσμένο αρχείο δεδομένων θα παρέχει πληροφορίες για τους πελάτες της Alexa τόσο στα αγγλικά όσο και στα ισπανικά και θα ενημερώνεται σε τακτική βάση.

“…Η φωνή είναι ένας απλός τρόπος  για να λάβετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων παρενεργειών και των αλληλεπιδράσεων τους- για τον εαυτό σας και τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν – και αυτές οι πληροφορίες θα συμπληρώσουν τις συμβουλές των ιατρικών και φαρμακευτικών ομάδων σας”, δήλωσε ο Bob Katter, πρόεδρος της FDB.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις