Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα

Τα δύο νέα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

Υπό διαβούλευση βρίσκονται αυτή τη στιγμή – και έως τις 20 Μαρτίου – δύο νέες δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 16,5 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν ως στόχο τη διαμόρφωση προσκλήσεων που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Τα δύο νέα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», και πρόκειται να προκηρυχθούν σύντομα, είναι:

  • Σύγχρονη Μεταποίηση στη Δυτική Ελλάδα – Ενίσχυση του μεγέθους και της ανταγωνιστικότητας Μεταποιητικών και λοιπών επιχειρήσεων της Π.Δ.Ε.
  • «Ενίσχυση των αλυσίδων προστιθέμενης αξίας για τα προς διεθνοποίηση προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας. Ενίσχυση συνεργατικών σχηματισμών και δικτυώσεων».

Και τα δύο απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες θα κληθούν να καταθέσουν επενδυτικές προτάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Για την ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της διαβούλευσης, έχουν ενεργοποιηθεί οι παρακάτω πλατφόρμες.

Για τους συνεργατικούς σχηματισμούς:

www.pde.gov.gr/ependyseis/actions/clusters/consultation.html

Για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις:

www.pde.gov.gr/ependyseis/actions/manufacturing/consultation.html

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020 (2616 611 417 κ. Αριστείδης Μαμασιούλας) και στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων (Μαιζώνος 122 & Γούναρη 26222 Πάτρα, Τηλέφωνο: 2610 622 711).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις