Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Beat: Τι αλλάζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Όλες οι πληροφορίες για το πώς μπορούμε να μετακινηθούμε σωστά, βρίσκονται στο https://forma.gov.gr.

Από σήμερα, Δευτέρα 23 Μαρτίου, ισχύει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας. Πλέον, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως η εργασία και η αγορά τροφίμων, ενώ όποιος μετακινείται πρέπει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και σχετική βεβαίωση, στην οποία θα αναφέρεται η διεύθυνση, το όνομά του και ο σκοπός μετακίνησης. Εκτός από βεβαίωση, ο πολίτης μπορεί να στείλει και SMS, με τα ίδια στοιχεία, στο 13033.

Τι γίνεται όμως με τις μετακινήσεις που πραγματοποιούνται με ταξί; Τι ισχύει για τα ταξί μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας; Όπως ενημερώνει η Beat τους πελάτες της, τα ταξί κινούνται κανονικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από σήμερα 23/3 και κανονικά, όποιος επιθυμεί μπορεί να καλεί ταξί μέσα από την εφαρμογή του Beat.

Ωστόσο, σε κάθε διαδρομή, ο επιβάτης πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο και τη βεβαίωση που αιτιολογεί τη μετακίνησή του. Για μεμονωμένες μετακινήσεις, θα πρέπει να έχει μαζί του τη βεβαίωση τύπου Β, είτε σε έντυπη μορφή είτε στέλνοντας δωρεάν SMS στο 13033. Αν μετακινείται για να πάει στη δουλειά του, θα πρέπει να έχει μαζί τη βεβαίωση τύπου Α, την οποία εκδίδει μία φορά.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με νέα μέτρα, σε κάθε ταξί θα μπορεί να επιβιβάζεται μόνο ένας επιβάτης! 

Όλες οι πληροφορίες για το πώς μπορούμε να μετακινηθούμε σωστά, βρίσκονται στο https://forma.gov.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις