Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Aidplex στη μάχη του COVID-19 με δύο νεα είδη προστατευτικών προσώπου

Η Aidplex, η ελληνική Startup που κατασκευάζει νάρθηκες νέας γενιάς, αδιάβροχους, φιλικούς προς το δέρμα, ανακυκλώσιμους και ελαφρείς, συμβάλλει πλέον στη μάχη κατά του COVID-19.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Prusa Research 3D printers, η οποία σχεδίασε και δώρισε 10.000 προστατευτικά προσώπου στο Υπουργείο Υγείας της Τσέχικης Δημοκρατίας, η εταιρεία εργάζεται της τελευταίες ημέρες εντατικά με την “Project: Veltio” και μία ανοικτή κοινότητα εθελοντών, που ξεκίνησε από μέλη του OKThess. Μαζί, κατάφεραν να δημιουργήσουν δύο είδη προστατευτικών προσώπου, εξασφαλίζοντας τη μαζική παραγωγή τους, εφόσον αυτή ζητηθεί.

Ήδη από τη Δευτέρα (23/3) μάλιστα, η ομάδα διέθεσε εθελοντικά τα πρώτα δείγματα των δύο σχεδίων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και αναμένει τις αξιολογήσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Μαζί με την εθελοντική δράση Covid-19 Response Greece , η οποία θα είναι σύντομα online, η Aidplex είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή και να μπει για τα καλά στη μάχη εναντίον του νέου κορωνοϊού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις