Η Revolut “μπαίνει” στις ΗΠΑ

Η βρετανική Revolut, μία από τις πιο ανερχόμενες ψηφιακές τράπεζες, με πάνω από 10 εκατ. χρήστες σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο,  μπαίνει και επίσημα στην αγορά των ΗΠΑ. Ήδη από χθες, οι Αμερικανοί χρήστες μπορούν να ανοίξουν τον λογαριασμό τους στη Revolut, μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για iOS και Android.

Η εταιρεία είχε δηλώσει από πέρυσι ότι σκοπεύει να κάνει αυτό το βήμα, και μάλιστα υπάρχει -από τότε – λίστα αναμονής με Αμερικανούς πελάτες.

“Καθώς το κόστος ζωής αυξάνεται δυσανάλογα… τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν ακριβώς τι μπαίνει και βγαίνει από τον λογαριασμό τους. Θα πρέπει να έχουν τα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν τα χρήματά τους πιο άνετα και με ακρίβεια”, αναφέρει σε σχετική δήλωσή του, ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Revolut.

“Όταν ξοδεύουν ή μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις κρυφές χρεώσεις που τους επιβάλλουν οι τράπεζες. Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο συνδεδεμένος και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα πρέπει να υποστηρίζουν αυτήν την τάση και να μην την παρεμποδίζουν”, προσθέτει ο Storonsky.

Η Revolut ιδρύθηκε το 2015, με αποστολή να δημιουργήσει μια υπερ-εφαρμογή που θα αποτελούσε κόμβο χρηματπιστωτικών υπηρεσιών. Από τότε έχει σηκώσει χρηματοδοτήσεις άνω των 800 εκατ. δολαρίων και απασχολεί 2000 άτομα σε όλον τον κόσμο – και στις ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις