Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 5,5 δις η αξία της Revolut μετά από νέα χρηματοδότηση!

H εταιρεία κατάφερε να σηκώσει 500 εκατ. δολάρια μέσω χρηματοδότησης Δ γύρου

Η αξία τη Revolut, μίας από τις πιο ανερχόμενες Fintech παγκοσμίως, τριπλασιάστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αγγίζοντας τα 5,5 δις δολάρια, αφού η εταιρεία κατάφερε να σηκώσει 500 εκατ. δολάρια στον Δ γύρο χρηματοδότησης έχοντας λάβει συνολικά 836 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα!

Το Οκτώβριο, η Revolut μας είχε προϊδεάσει για  τη χρηματοδότηση, ανακοινώνοντας ότι προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα JP Morgan για αυτό τον σκοπό.

Ο βασικός επενδυτής αυτού του γύρου είναι το αμερικάνικο VC, TCV, ενώ αρκετοί υφιστάμενοι επενδυτές, (Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital και DST Global), συμμετείχαν επίσης σε αυτό το γύρο. H TCV είναι ένα μεγάλο VC με πάνω από 11 δις δολάρια επενδύσεις σε εταιρείες όπως οι Airbnb, Altiris, ByteDance, Dollar Shave Club, Toast , WorldRemit, Nubank κ.α.

Σύμφωνα με την εταιρεία η νέα χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε λόγω της υψηλής ζήτησης των υπηρεσιών της, καθώς και της περσινής ισχυρής οικονομικής απόδοσης. Το 2019, η Revolut αύξησε των αριθμό των πελατών της κατά 169%, αγγίζοντας τα 10 εκατομμύρια, τον αριθμό των ενεργών καθημερινών πελατών κατά 380% και είδε τα έσοδά της το 2018 να αυξάνονται κατά 354%.

Η Revolut θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την βελτίωση της εμπειρίας των πελατὠν της, καθώς και για τον εμπλουτισμό των ατομικών και εταιρικών λογαριασμών, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη λύσεων που θα βοηθήσουν στην “επιτάχυνση” της καθημερινής χρήσης των λογαριασμών. Συγκεκριμἐνα, τα μελλοντικά σχέδια της Fintech περιλαμβάνουν τα δάνεια για τους πελάτες ατομικὠν και εταιρικὠν λογαριασμών, την επέκταση των λογαριασμών αποταμίευσης (υψηλών επιτοκίων) πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών και την ανάπτυξη των τραπεζικών δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Revolut θα επικεντρωθεί επίσης στην περαιτέρω ανάπτυξη των Premium και Metal λογαριασμών, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες ροές εσόδων, σημειώνοντας αύξηση 154% πέρυσι. Οι Premium και Metal λογαριασμοί της Revolut περιλαμβάνουν ποικίλα οφέλη για τους πελάτες, όπως αυξημένα όρια αναλήψεων ATM, μηδενική προμήθεια μετοχικών συναλλαγών και ταξιδιωτική ασφάλιση μεταξύ άλλων παροχών.

Συνέντευξη: Nik Storonsky, CEO Revolut: Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας είναι η Amazon και η Uber!

Σχολιάζοντας τη νέα επένδυση, ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut, δήλωσε: “Είμαστε σε μια αποστολή να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική πλατφόρμα – μια ενιαία εφαρμογή όπου οι πελάτες μας μπορούν να διαχειριστούν όλα τα καθημερινά οικονομικά τους και αυτή η επένδυση αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο επιχειρηματικό μας μοντέλο. Προχωρώντας μπροστά, εστιάζουμε στην ανάπτυξη των τραπεζικών εργασιών μας στην Ευρώπη, αυξάνοντας τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τη Revolut ως καθημερινό λογαριασμό τους, προσπαθώντας να κἀνουμε την εταιρεία μας κερδοφόρα. Η TCV έχει μια μακρά ιστορία σε επενδύσεις σε παγκόσμια κλίμακα, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί τους καθώς προετοιμαζόμαστε για το επόμενο στάδιο του ταξιδιού μας”.

Σχολιάζοντας την επένδυση, ο John Doran, General Partner στη TCV δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον Nik, τον Vlad και ολόκληρη την ομάδα της Revolut. Χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία και με μια αδιάκοπη έμφαση στην ευχαρίστηση των πελατών, η Revolut έχει δημιουργήσει μια πραγματικά εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες της που υπερβαίνει το οτιδήποτε υπάρχει στις υπάρχουσες τράπεζες. Ανυπομονούμε να στηρίξουμε την ομάδα για το ταξίδι της στην δημιουργία της Revolut σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στον κόσμο“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις