Ελληνο-αμερικανικό Επιμελητήριο και Χρηματιστήριο Αθηνών “μαζί” για τις νέες επιχειρήσεις

Πρόγραμμα στήριξης και βοήθειας startup και μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανακοινώθηκε χθες στο περιθώριο της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης από το Ελληνικό Χρηματιστήριο και το Ελληνο-αμερικανικό Επιμελητήριο. Το πρόγραμμα με ονομασία RootsTogether we grow“, έχει σκοπό να βοηθήσει τις εταιρείες να αναπτυχθούν με στόχο την χρηματοδότηση τους, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από εξωτερικό και να τις οδηγήσουν ακόμη και στην εισαγωγή τους στο ΧΑ.

Στο πλαίσιο αυτό ΧΑ και Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο έχουν προχωρήσει σε σειρά συνεργασιών με σημαντικούς “παίκτες” της αγοράς, όπως η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα, η Grant Thornton, το CFA Society Greece και το Arizona State Univercity.

Την πρωτοβουλία “Roots: Together we grow” παρουσίασαν ο πρόεδρος του ΧΑ, Σωκράτης Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς ανέφερε πως:  Η χώρα χρειάζεται μεγάλης κλίμακας επενδύσεις και στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες θα σταθούν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια”.

“Πρέπει και εμείς να δείξουμε δείγματά και να ετοιμάσουμε τη νέα γενιά των εταιρειών που θα μπουν στο ΧΑ και θα αντλήσουν κεφάλαια από την κεφαλαιαγορά”, επεσήμανε ακόμη ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

“Το Επιμελητήριό και το ΧΑ έχουν λάβει, τα τελευταία χρόνια, μια σειρά πρωτοβουλιών για να στηρίξουν τις ΜΜΕ επιχειρήσεις και τα Startups, ενώ αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι τόσο η πρεσβεία των ΗΠΑ και ο ίδιος ο πρέσβης”, ανέφερε αρχικά ο  πρόεδρος του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος.

“Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τα εργαλεία χρηματοδότησης των εταιρειών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Θα πρέπει να κατανοήσουμε πως δημιουργείται μια πολύ μεγάλη ευκαιρίας”, επεσήμανε ακόμη ο κ. Αναστασόπουλος.

“Πιστεύω πως η πρωτοβουλία RootsTogether we grow θα βοηθήσει σημαντικά τις επιχειρήσεις εκείνες που θέλουν να ξεχωρίσουν και να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΧΑ, Σωκράτης Λαζαρίδης.

Την ικανοποίηση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για την συμμετοχή της στην πρωτοβουλία RootsTogether we grow εξέφρασε από την δική του πλευρά ο Σπύρος Αρσένης, από την Εθνική Τράπεζα.

Σημειώνεται, τέλος, πως αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για προκειμένου η πρωτοβουλία Roots: Together we grow να λάβει, μέσα από σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, τις πρώτες αιτήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις