Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Plazz: ξαπλώστρες σε παραλίες και πισίνες όπως και όποτε τις θέλουμε!

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στις ομάδες που ξεχώρισαν στον 8ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας με την Plazz να κερδίζει το πέμπτο βραβείο των 1.500 ευρώ.

Η Startup ιδρύθηκε από τους Μάνο Πατεράκη και Λευτέρη Φάρμακα, με ιδίους πόρους, και προσφέρει εύρεση και κρατήσεις σε ξαπλώστρες σε επιλεγμένες παραλίες και πισίνες ξενοδοχείων, με την υπηρεσία να λειτουργεί μέσω του δικτυακού τόπου της Plazz αλλά και μέσω φορητών συσκευών.

Επιπρόσθετα, προσφέρει και “διαχείριση” της παραλίας και της πισίνας “ψηφιοποιώντας” την όλη διαδικασία κρατήσεων και πληρωμών, μια και ο πελάτης μπορεί να πληρώσει για την κράτησή του με ηλεκτρονικά μέσα την στιγμή της κράτησης.

Η Plazz ξεκίνησε το 2015 με τους founders να διαπιστώνουν οι ίδιοι το μεγάλο πρόβλημα το οποίο δημιουργείται κάθε καλοκαίρι στις παραλίες και στις πισίνες των ξενοδοχείων, και όπως συμβαίνει συνήθως στον κόσμο των Startups, το διαπιστωμένο πρόβλημα μεταμορφώνεται σε μια επιχειρηματική προσπάθεια.

Ο Μάνος και ο Λευτέρης στάθηκαν ιδιαιτέρως στις δυνατότητες marketing που προσφέρει η πλατφόρμα της Plazz, με τους διαχειριστές να μπορούν να δημιουργήσουν ειδικά πακέτα  για τις “reserved” ξαπλώστρες. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν προωθητικά πακέτα για την προσέλκυση πιο “premium” πελατών.

Στην ερώτησή μας πώς βελτιώνει τη ζωή μας η ιδέα της Plazz, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι βελτιώνει την συνολική εμπειρία που έχει ο τουρίστας στις παραλίες και τις πισίνες των ξενοδοχείων και συγχρόνως τα έσοδα των επιχειρήσεων.

Η Plazz είναι ήδη στον τρίτο χρόνο λειτουργίας και έχει αναπτύξει ένα δίκτυο με 3,000 ξαπλώστρες στην Ελλάδα και είναι στη διαδικασία επέκτασης στην Κύπρο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού με παράλληλη διαδικασία την εύρεση χρηματοδότησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις