Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bird απολύει το 30% του προσωπικού της

H γνωστή αμερικάνικη εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών, Bird, απολύει περίπου το 30% του προσωπικού της λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι περισσότερες εταιρείες στον τομέα είχαν δηλώσει από την αρχή της πανδημίας ότι θα μειώσουν ή θα σταματήσουν τελείως να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάποιες αγορές, για να καταφέρουν να επιβιώσουν, αφού η πανδημία και ο κατ’οίκον περιορισμός των πολιτών σε όλον τον κόσμο έφερε τα πάνω κάτω στις πωλήσεις αλλά και στη ζήτηση.

Παρόλα αυτά, η Bird είναι η πρώτη που προχωρά σε απολύσεις. Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα του CEO της εταιρείας Travis VanderZanden, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα το TechCrunch, οι απολύσεις ήταν αναγκαίες προκειμένου η εταιρεία να μπορέσει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της μέχρι το τέλος του 2021. Η Bird, που ιδρύθηκε το 2017, απασχολεί σήμερα πάνω από 600 άτομα.

Πέραν της Bird, και η Lime φαίνεται ότι σχεδιάζει απολύσεις. Η εταιρεία, η οποία απέλυσε ήδη το 14% του προσωπικού της τον Ιανουάριο, βγαίνοντας παράλληλα από 12 αγορές, με στόχο την κερδοφορία, σύμφωνα με το Bloomberg είναι κοντά σε ένα νέο κύμα απολύσεων, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις