Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Lime εγκαταλείπει 12 πόλεις στο “όνομα” της κερδοφορίας

Στο όνομα της κερδοφορίας, την οποία ακόμα “κυνηγά”, η Lime ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από 12 αγορές σε όλον τον κόσμο.

Στις ΗΠΑ, η εταιρεία “εγκαταλείπει” την Ατλάντα, το Φοίνιξ, το Σαν Ντιέγκο και το Σαν Αντόνιο, στην Ευρώπη “φεύγει” από το Λιντς της Αυστρίας ενώ οι υπόλοιπες πόλεις στη λίστα είναι οι εξής: Μπογκοτά, Μπουένος Άιρες, Λίμα, Πουέρτο Βαγιάρτα, Ρίο Ντε Τζανέιρο και Σάο Πάολο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία επίσης απολύει περίπου 100 υπαλλήλους, αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο 14% του συνολικού προσωπικού της. Ο πρόεδρος της Lime, Joe Kraus, δήλωσε ότι αυτές οι κινήσεις θα την βοηθήσουν να “γίνει βιώσιμη” φέτος.
“Πιστεύουμε ότι το 2020, η Lime θα είναι η πρώτη κερδοφόρα εταιρεία κινητικότητας επόμενης γενιάς”, είπε χαρακτηριστικά.

Η σημερινή ανακοίνωση δεν αποτελεί την πρώτη “οπισθοχώρηση” της Lime για τον ίδιο σκοπό.Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία σταμάτησε την υπηρεσία LimePod, η οποία επέτρεπε σε ανθρώπους στο Σιάτλ να νοικιάσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσω της εφαρμογής της. Ταυτόχρονα, η Lime έχει προσπαθήσει να βρει και νέες πηγές εσόδων. Τον Μάρτιο, η εταιρεία άρχισε να τρέχει δοκιμαστικά μια συνδρομητική υπηρεσία που δίνει στους πελάτες της τη δυνατότητα να εγγραφούν για απεριόριστες διαδρομές με ένα συγκεκριμένο ποσό.

Η νέα αυτή υπηρεσία επιλογή, που ονομάζεται LimePass, θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία ενώ σταδιακά είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί και σε άλλες αγορές παγκοσμίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις