Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Goodyear επενδύει 100 εκατ. δολάρια σε Startups!

Η Goodyear, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ελαστικών παγκοσμίως, “εγκαινιάζει” ένα νέο fund, ύψους 100 εκατ. δολαρίων! Μέσω αυτού, η εταιρεία θέλει -σταδιακά μέσα στη δεκαετία- να επενδύσει σε λύσεις που αφορούν το μέλλον των μεταφορών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Goodyear, πρόκειται να επενδύσει και να συνεργαστεί με Startups οι οποίες μοιράζονται το όραμά της για νέες, ασφαλείς και βιώσιμες εμπειρίες μεταφορών που θα κάνουν τις ζωές των καταναλωτών όλο και πιο εύκολες.

Πιο συγκεκριμένα, το fund θα επικεντρωθεί σε οκτώ “θεματικές”, οι οποίες διαμορφώνουν ουσιαστικά το μέλλον του τομέα: τις ηλεκτρικές και αυτόνομες τεχνολογίες, τις λύσεις διασυνδεδεμένης κινητικότητας – νέα γενιά δημόσιων μεταφορών, τη νέα γενιά ιπτάμενων μεταφορών, το μέλλον των υποδομών των μεταφορών, τη μελλοντική συντήρηση, τις αναδυόμενες τεχνολογίες και τα νέα υλικά ελαστικών.

Εκτός από τα χρήματα, οι εταιρείες που θα επιλεχθούν θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν αλλά και να αναπτυχθούν στο “πλάι” του κολοσσού μέσω των πόρων που διαθέτει γύρω από την τεχνολογία και την καινοτομία, το τεράστιο δίκτυό του και το “αποτύπωμά” του στην ανάπτυξη προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Goodyear αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 64.000 άτομα και κατασκευάζει τα προϊόντα της σε 47 εγκαταστάσεις σε 21 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις