Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βελγικές τράπεζες συνεργάζονται για τη δημιουργία κοινού δικτύου ATM

Τέσσερις μεγάλες τράπεζες στο Βέλγιο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα κοινό δίκτυο ATM και προσκαλούν κι άλλους δανειστές στη χώρα να συμμετάσχουν σε αυτή τη “συμμαχία”.

Οι τράπεζες – Belfius, BNP Paribas Fortis, ING, και KBC – “αντιδρούν’ μέσω αυτής της πρωτοβουλίας στο μεταβαλλόμενο τοπίο των πληρωμών στο Βέλγιο και στοχεύουν “να αυξήσουν σημαντικά τις καταθέσεις μετρητών”. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Febelfin, της βελγικής οικονομικής ομοσπονδίας, το 90% των ανθρώπων στη χώρα προτιμά τις ηλεκτρονικές πληρωμές!
Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ATM στο Βέλγιο μειώνεται δραματικά- από 16,000 που ήταν το 2015, σήμερα υπάρχουν λιγότερα από 9,700 σε όλη τη χώρα.

“Οι εξελίξεις στο περιβάλλον των πληρωμών παροτρύνουν τις τράπεζες να επανεξετάσουν τα ιδιόκτητα δίκτυα ATM τους”, γράφει η KBC σε σχετική ανακοίνωση. “Επί του παρόντος, υπάρχει μια υπερπροσφορά ΑΤΜ σε ορισμένες τοποθεσίες (όπως μεγάλες πόλεις, πόλεις και εμπορικά κέντρα), ενώ δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ή υπάρχουν πολύ λίγα ΑΤΜ σε άλλες (συχνά απομακρυσμένες) τοποθεσίες”, συμπληρώνει η τράπεζα.

Έτσι, το νέο ουδέτερο δίκτυο θα περιλαμβάνει μια “πιο ισορροπημένη” κατανομή των μηχανημάτων. Ο στόχος των τεσσάρων τραπεζών είναι ένα μέλλον στο οποίο πάνω από το 95% των ανθρώπων στο Βέλγιο θα έχουν πρόσβαση σε ΑΤΜ σε ακτίνα 5 χιλιόμετρων.

Η ανάπτυξη του δικτύου θα γίνει σταδιακά, με τα πρώτα νέα ΑΤΜ να εμφανίζονται στα μέσα του 2021, ενώ η ομάδα θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες σε ενδιαφερόμενους και πελάτες στο εγγύς μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις