Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ozon: Χρηματοδότηση 150 εκατ. δολαρίων για τη “ρωσική Amazon”

Η ρωσική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, Ozon, σήκωσε 50 εκατ. δολάρια από το αμερικανικό VC Princeville Capital και επιπλέον 100 εκατ. δολάρια από τους υφιστάμενους επενδυτές, Baring Vostok Capital Partners και Sistema. Ο γύρος χρηματοδότησης είναι ουσιαστικά ένα δάνειο το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές.

“Η ρωσική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου βιώνει σημαντική ανάπτυξη λόγω της αυξανόμενης διείσδυσης των online πωλήσεων σε μια υποανάπτυκτη φυσική αγορά αλλά και της βελτίωσης των υποδομών logistics”, σχολίασε ο Emmanuel DeSousa, managing partner της Princeville Capital ο οποίος προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο της Ozon . “Πιστεύουμε ότι η Ozon είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της ανάπτυξης”.

Σε σχετικό δελτίο τύπου, ο CEO της Ozon, Alexander Shulgin, ισχυρίζεται ότι η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου αναπτύσσεται τρεις φορές πιο γρήγορα από ό, τι ο ρυθμός της αγοράς. Οι αριθμοί που επικαλείται το Tech.eu, τον επιβεβαιώνουν: Περίπου 10.000 ΜμΕ έχουν ήδη ενεργές πωλήσεις μέσω marketplace, ενώ πάνω από 20.000 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία “εγγραφής”. Από την πλευρά της παράδοσης, τα πακέτα της Ozon μπορούν να φτάσουν στο 50% περίπου των Ρώσων μέσα σε 48 ώρες.

Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει την εταιρεία να επεκτείνει τις τεχνολογικές τις υποδομές, όπως και τις υποδομές logistics, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί συνεπώς και τις 11 ζώνες ώρας της Ρωσίας. Σημειώνεται ότι η Ozon είχε σηκώσει άλλα 250 εκατ. δολάρια μόλις πέρυσι, καθώς και 150 εκατ. δολάρια το 2014 και 100 εκατ. δολάρια το 2011.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις