Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper.gr: Οι “μεγαλύτερες” ειδήσεις του Μαρτίου

Με αφορμή το τέλος του Μαρτίου, το Startupper κάνει ένα σύντομο “απολογισμό” και συγκεντρώνει τις πιο δημοφιλείς ειδήσεις του μήνα.

Σε αυτές κυριάρχησε, δεδομένων των συνθηκών, το φλέγον ζήτημα του κορωνοϊού – κυρίως οι επιπτώσεις σε ελληνικές Startups και hitech εταιρείες αλλά και θετικές ειδήσεις όπως η δημιουργία νέων διαγνωστικών τεστ. Πέραν αυτής της θεματικής, το κοινό του Startupper, διάβασε τον Μάρτιο για νέες χρηματοδοτήσεις, συνεργασίες “έκπληξη”, συνεντεύξεις αλλά και θέματα από το Startupper Mag.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις:

H Blueground απολύει ή βάζει σε διαθεσιμότητα το 1/4 του προσωπικού της

Ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO της Blueground, ανακοίνωσε την απόλυση ή διαθεσιμότητα περίπου 130 στελεχών της, το 1/4 του συνόλου του προσωπικού της. Οι μικρότερες τουριστικές Startups έχουν ήδη σταματήσει την λειτουργία τους ενώ απολύσεις υπάρχουν και από άλλες Startups που ήταν σε φάση growth.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/59220/h-blueground-apolyi-to-1-4-tou-prosopikou-tis/

Σκλαβενίτης και efood ενώνουν τις δυνάμεις τους για αυθημερόν παραδόσεις προϊόντων

Ξεκίνησε χθες (23/3), σε πιλοτικό επίπεδο, η συνεργασία – έκπληξη μεταξύ Σκλαβενίτη και e-food!Πλέον, μέσα από το e-food, οι χρήστες – αρχικά μόνο στην περιοχή του Περιστερίου – μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2.500 προϊόντα από όλες τις κατηγορίες σούπερ μάρκετ και να τα παραλάβουν στον χώρο τους.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59022/sklavenitis-ke-efood-enonoun-tis-dynamis-tous-gia-afthimeron-paradosis-proionton/

Μένουμε Σπίτι: Δωρεάν συναυλίες, e-books, ταινίες και ντοκιμαντέρ!

Μετά από σχετικό κάλεσμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια μαζική προσπάθεια δωρεάν διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών, για την ψυχαγωγία του κόσμου που ακολουθεί τις οδηγίες και #μένεισπίτι για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/58873/menoume-spiti-dorean-synavlies-e-books-tenies-ke-ntokimanter/

Υπάρχει κίνδυνος να εξαφανιστεί το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας!

Η κατάσταση στον επιχειρηματικό κόσμο αυτή τη στιγμή είναι δραματική! Η εμπορική δραστηριότητα σε πολλούς κλάδους είναι στο μηδέν ενώ και το ηλεκτρονικό εμπόριο σημειώνει κάμψη λόγω οικονομικής αβεβαιότητας. Ειδικά στις Startups τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα μια και όλοι γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης κατηγορίας επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59088/yparchi-kindynos-na-exafanisti-to-elliniko-ikosystima-kenotomias/

Convert Group: Μεγάλη χρηματοδότηση Seed από το UniFund

Τη λήψη χρηματοδότησης seed 1,2 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Convert Group, μια ελληνική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων αγοράς από το UniFund. Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιήσει το VC μέχρι στιγμής στα δύο χρόνια λειτουργίας του, αλλά και έναν από τους μεγαλύτερους seed stage γύρους που έχουν δοθεί σε ελληνική εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/deals/58421/convert-group-megali-chrimatodotisi-seed-apo-to-unifund/

Σε δύσκολη θέση ελληνικές hitech εταιρείες λόγω κορωνοϊού

Οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία λόγω κορωνοϊού είναι και θα είναι τεράστιες και ήδη έχουν αρχίσουν οι πρώτες επιπτώσεις και στην Ελλάδα με πτώση τουριστικής κίνησης, ειδικά από την Κίνα, τις αερομεταφορές, τις εκδηλώσεις και πλέον στις εταιρείες τεχνολογίες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και συμβάσεις του δημοσίου.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/58467/se-diskoli-thesi-ellinikes-hitech-eteries-logo-koronoiou/

Συνεργασία “πρότυπο” Υπουργείου Ανάπτυξης και Warply

Το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Warply παρουσίασαν σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) στην κεντρική λαχαναγορά με μοναδικά χαρακτηριστικά και δεδομένα για τις συνεργασίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58386/synergasia-protypo-ypourgiou-anaptyxis-ke-warply/

COVID-19: Startup δημιούργησε διαγνωστικό τεστ που γίνεται από το σπίτι

“Απαντώντας” στη μαζική έλλειψη διαγνωστικών τεστ για το νέο κορωνοϊό, επίσημα γνωστό ως COVID-19, μια αμερικανική Startup πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα ένα τεστ για τον ιό, το οποίο θα γίνεται από το σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58919/covid-19-startup-dimiourgise-diagnostiko-test-pou-ginete-apo-to-spiti/

Ζήνα Μαυροειδή, e-fresh.gr: “Απαντάμε στη ζήτηση με τεχνολογία και προσλήψεις”

Με αφορμή το αφιέρωμα στα online σούπερ μάρκετ στο τεύχος #08 του Startupper Mag , που κυκλοφόρησε την Κυριακή 29/3 με το Βήμα της Κυριακής, μιλήσαμε με τη Ζήνα Μαυροειδή, managing director του E-Fresh.gr.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews/59122/zina-mavroidi-e-fresh-gr-apantame-sti-zitisi-me-technologia-ke-proslipsis/

Το ταξίδι της Meazon από την Πάτρα στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά

«Ουδείς προφήτης στον τόπο του», αναγράφεται σε ένα απόσπασμα της Καινής Διαθήκης, φράση που ταιριάζει… γάντι στον Στέλιο Κουτρουμπίνα, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Meazon, η οποία εδρεύει στην Πάτρα. Και αν για αρκετούς αυτό μπορεί να μη θεωρείται απαραίτητα μειονέκτημα, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, καταδεικνύει μια στρεβλή αντιμετώπιση της εγχώριας καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η οποία τον πληγώνει.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/59210/to-taxidi-tis-meazon-apo-tin-patra-stin-pagkosmia-energiaki-agora/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις