Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

COVID-19: Startup δημιούργησε διαγνωστικό τεστ που γίνεται από το σπίτι

“Απαντώντας” στη μαζική έλλειψη διαγνωστικών τεστ για το νέο κορωνοϊό, επίσημα γνωστό ως COVID-19, μια αμερικανική Startup πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα ένα τεστ για τον ιό, το οποίο θα γίνεται από το σπίτι.

Η εταιρεία, η οποία ονομάζεται Everlywell, θα διαθέσει προς πώληση 30.000 τεστ, από τις 23 Μαρτίου. Τα τεστ θα κοστίζουν 135 δολάρια, ενώ μέσα στην τιμή είναι και η αυθημερόν μεταφορά του δείγματος.

Πριν αγοράσει κάποιος το τεστ, θα περνά από μια αρχική “εξέταση”, στην οποία θα περιλαμβάνονται ερωτήσεις για τον κορωνοϊό, και τα αποτελέσματα θα γίνονται γνωστά 48 ώρες αφού η εταιρεία λάβει το δείγμα. Όσοι αποδεικνύονται θετικοί στον ιό, θα μπορούν να επικοινωνούν δωρεάν (online) με κάποιον γιατρό, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Everlywell ισχυρίζεται ότι συνεργάστηκε με κορυφαίους επιστήμονες και εργαστήρια για την ανάπτυξη του τεστ. Κι αυτό,  για να αντιμετωπίσει την τεράστια έλλειψη που παρατηρείται στις ΗΠΑ.

“Η τεράστια έλλειψη διαγνωστικών εργαλείων για τον COVID-19 θέτει σε κίνδυνο εκατομμύρια Αμερικανούς. Η Everlywell δεσμεύεται να βοηθήσει να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19 στις Η.Π.Α. καθιστώντας αυτό το τεστ ευρέως διαθέσιμο. Ως ηγέτης στις εργαστηριακές εξετάσεις από το σπίτι, η Everlywell θέλει να χρησιμοποιήσει τους πόρους και την εμπειρία της για να βοηθήσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί. Είμαστε δεσμευμένοι σε αυτόν τον αγώνα και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε “, δήλωσε η Julia Cheek, founder και CEO της Everlywell, σε σχετικό δελτίο τύπου της εταιρείας.

Η Cheek, πρόσθεσε, μάλιστα ότι η εταιρεία δεν αποσκοπεί στο κέδρος και έχει ήδη έρθει σε επαφή με την κυβέρνηση και δημόσιους φορείς προκειμένου να μάθει πώς μπορεί να διαθέσει το τεστ δωρεάν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις