Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Περιφέρεια Αττικής και Melapus προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες τηλε-ψυχιατρικής

Ο Ιατρικός Σύλλογος ΑΘηνών και η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με την online πλατφόρμα τηλε-ψυχιατρικής, Melapus, θέτουν στη διάθεση των πολιτών που έχουν επιβαρυνθεί ψυχολογικά τις κρίσιμες αυτές ώρες που περνάει η χώρα μας, πρωτοποριακό σύστημα τηλε-ψυχιατρικής,

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Melapus, παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας και προγραμματισμού συνεδριών με Ψυχιάτρους και πιστοποιημένους Ψυχολόγους τηλεϊατρικά. Οι δυνατότητες αυτές, θα παρέχονται δωρεάν για τους επόμενους τρεις μήνες, για την εκτίμηση, και ενημέρωση, ευπαθών ομάδων και χρόνιων ασθενών αλλά και όσων χρειάζονται βοήθεια λόγω της επιδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Melapus: Χρηματοδότηση Seed 300.000 ευρώ για το πρώτο hub ψυχικής υγείας

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής: «Η κρίσιμη κατάσταση που περνάει η χώρα και οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αφήνουν ισχυρό ψυχολογικό αποτύπωμα και πολύς κόσμος έχει την ανάγκη υποστήριξης από ειδικό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομπρέλα προστασίας ,γύρω από τους πολίτες της Αττικής και η ψυχολογική υποστήριξή τους εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται με στρατηγική και συνέπεια. Oι πολίτες δεν είναι μόνοι τους .Είμαστε δίπλα τους και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να αναχαιτίσουμε την επιδημία, διατηρώντας τη σωματική και τη ψυχική μας υγεία»

Ο Νίκος Γκούβας, Ψυχίατρος, Πρόεδρος του Κλάδου Πληροφορικής και Καινοτομίας της ΕΨΕ & Ιδρυτής της Melapus ανέφερε σχετικά:  «Κάτω από αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, είναι ευθύνη όλων των ειδικών ψυχικής υγείας να στηρίξουμε ουσιαστικά τους συμπολίτες μας με την παροχή των υπηρεσιών μας. Διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο, που δοκιμάζεται όχι μόνο η σωματική μας υγεία, αλλά και η ψυχική. Είναι σημαντικό ν’ αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που είναι μπροστά μας με σοβαρότητα και ανθρωπιά. Ευτυχώς, η εξέλιξη της τεχνολογίας, με τη χρήση της τηλε-ιατρικής, έχει ήδη βοηθήσει δραματικά στο να φέρει τον πολίτη πιο κοντά στη ψυχική υγεία.  Σκοπός των υπηρεσιών μας είναι να μη νιώσει κανένας συνάνθρωπός μας μόνος και αβοήθητος.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με πολύ απλουστευμένη λογική ώστε να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε με ένα κλικ. Η online (διαδικτυακή) συνεδρία με την ειδική εφαρμογή βιντεοκλήσης της Melapus δεν χρειάζεται εγκατάσταση επιπλέον προγράμματος για τη συνεδρία. Αρκεί ένα laptop και μια σύνδεση στο ίντερνετ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις