Πώς θα χρησιμοποιήσετε το Viber για διδασκαλία εξ αποστάσεως

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε νέες προκλήσεις στην εκπαίδευση, τόσο για εκπαιδευτικούς, όσο και για μαθητές και φοιτητές. Ωστόσο, με τα κατάλληλα εργαλεία, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να πετύχουν ουσιαστική διδασκαλία online. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι και το Viber και συγκεκριμένα οι “Κοινότητες”.

Οι κοινότητες μπορούν να αποτελέσουν έναν κοινό τόπο όπου οι μαθητές θα μπορούν να μοιράζονται νέα και πληροφορίες, αλλά και ένα μέρος όπου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συναντήσουν όλους τους τους μαθητές online, και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Οι Κοινότητες δεν έχουν περιορισμό μελών, διαθέτουν εργαλεία διαχείρισης και όποιος γίνει μέλος στο μέλλον, μπορεί να δει το περιεχόμενο που είχε δημοσιευτεί νωρίτερα.

Τα βήματα για να δημιουργήσει κάποιος μια Κοινότητα στο Viber:

1.Ανοίξτε την Κοινότητα, πηγαίνοντας στις Συνομιλίες > πατώντας στο εικονίδιο 📝 επάνω δεξιά σε iPhone ή στο μωβ κύκλο με το εικονίδιο 💬 κάτω δεξιά > Νέα Κοινότητα > Προσθέστε όνομα και πληροφορίες.

2.Αποφασίστε τι τύπο Κοινότητας χρειάζεστε για την τάξη σας:
🔒 Κλειστή – με συγκεκριμένα άτομα που καλεί ο εκπαιδευτικός
📢 Δημόσια – οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος και να καλέσει κι άλλους, αν έχει το link.

3.Επιλέξτε αν η επικοινωνία θα είναι:
➡️ Μονόδρομη – Θα δημοσιεύετε μόνο εσείς και οι μαθητές θα μπορούν να διαβάζουν και να προωθούν μόνο
↔️ Αμφίδρομη – Θα μπορούν να δημοσιεύουν και τα μέλη της
Μπορείτε να αλλάζετε αυτές τις ρυθμίσεις όποτε θέλετε.

4.Βάλτε κανόνες στο καινούργιο σας κανάλι. Γράψτε όρους και προϋποθέσεις και καρφιτσώστε τους στην κορυφή για να τους βλέπουν όλοι. Αν κάποιος δεν τηρεί τους κανόνες μπορείτε να τον μπλοκάρετε.

5.Τέλος, το πιο ουσιαστικό: Δημιουργία περιεχομένου και απασχόληση της τάξης. Θυμηθείτε ότι οι συνομιλίες μπορούν να είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος επικοινωνίας, οπότε διατηρείστε τις δημοσιεύσεις σας μικρές σε μήκος, πάντα σχετικές και ακριβείς. Δοκιμάστε τις Ψηφοφορίες για να συλλέγετε εύκολα και γρήγορα αντιδράσεις.

Προσθέστε μέλη και διαχειριστείτε την κοινότητά σας. Κοινοποιείστε online μαθήματα, δώστε οδηγίες, στείλτε ηχητικά μηνύματα διάρκειας μέχρι 15 λεπτών, ή αρχεία οποιουδήποτε είδους με μέγεθος μέχρι και 200ΜΒ.

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις σε απορίες για το πώς μπορούν να βοηθήσουν οι Κοινότητες του Viber στη διδασκαλία εξ αποστάσεως, γίνετε μέλος της ελληνικής Κοινότητας για e-εκπαιδευτικούς εδώ: https://vb.me/4ab08c

Σημειώνεται ότι το Viber δεν απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 13 ετών.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις