Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Και αυτή την εβδομάδα, το ενδιαφέρον του κοινού μονοπώλησε ο κορωνοϊός, ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη. Σχετικά με αυτό, το κοινό διάβασε για το κάλεσμα του Κυριάκου Πιερρακάκη για ψηφιακή αλληλεγγύη, αλλά και για τις πρωτοβουλίες εταιρειών όπως η Owiwi και η Tenebra Studios, οι οποίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ειδικές προσφορές, δεδομένων των συνθηκών.

Αυτά, και άλλα πολλά, θα βρείτε στο “Top10” της εβδομάδας, που ακολουθεί:

#DigitalSolidarityGR: Κάλεσμα για ψηφιακή αλληλεγγύη από τον Κυρ. Πιερρακάκη

Πρόσκληση για ψηφιακή αλληλεγγύη σχετικά με την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών λόγω του κορωνοϊού απηύθυνε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης προς τα μέλη της «Ελληνικής Συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση», τα μέλη του ΣΕΠΕ, τους παρόχους τηλεπικοινωνιών και τις επιχειρήσεις συνδρομητικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58752/digitalsolidaritygr-kalesma-gia-psifiaki-allilengyi-apo-ton-kyr-pierrakaki/

EY: “Καινοτόμοι Επιχειρηματίες” της χρονιάς οι founders της Workable

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των νικητών των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης του διαγωνισμού της ΕΥ, Έλληνας “Επιχειρηματίας της Χρονιάς” 2019, με το βραβείο στην κατηγορία “Καινοτόμος Επιχειρηματίας” να “πηγαίνει” στους ιδρυτές της Workable, Σπύρο Μαγιάτη και Νίκο Μωραϊτάκη.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58590/ey-kenotomi-epichirimaties-tis-chronias-i-founders-tis-workable/

Metavallon: Νέα χρηματοδότηση Pre-Seed στην Loctio

Η Metavallon VC ανακοινώνει σήμερα pre-seed επένδυσή στην εταιρεία τεχνολογίας πληροφοριών, Loctio. Η Loctio απευθύνεται στην ταχέως επεκτεινόμενη αγορά των logistics και προσφέρει υπηρεσίες προσδιορισμού θέσης για συσκευές και αισθητήρες IoT.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58886/metavallon-nea-chrimatodotisi-pre-seed-stin-loctio/

Η Βουλγάρικη Payhawk σήκωσε 3 εκατ. ευρώ και επεκτείνεται στη Γερμανία

Η Payhawk, μια Fintech από τη Βουλγαρία που πλέον έχει έδρα το Λονδίνο, εξασφάλισε χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ από το Digital East Fund της Earlybird, με τη συμμετοχή της TinyVC και αγγέλων επενδυτών που δραστηριοποιούνται στον χώρο, όπως ο Mark Antipof (πρώην CCO της Visa Europe) και ο Keith Robinson (Chief Strategy Officer της Sage).

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58788/i-voulgariki-payhawk-sikose-3-ekat-evro-ke-epektinete-sti-germania/

Μένουμε Σπίτι: Δωρεάν συναυλίες, e-books, ταινίες και ντοκιμαντέρ!

Το πρόσταγμα #μένουμεσπίτι γίνεται όλο και πιο επιτακτικό προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας, κυρίως ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια μαζική προσπάθεια δωρεάν διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών, για την ψυχαγωγία του κόσμου που ακολουθεί τις οδηγίες και μένει σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58873/menoume-spiti-dorean-synavlies-e-books-tenies-ke-ntokimanter/

Αφιέρωμα στις 22 ομάδες του MITEF Startup Competition 2020, Μέρος 4ο

Διατηρώντας την παράδοση το Startupper.gr σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum Greece σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στις 22 semifinalist ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2020 που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/58718/afieroma-stis-22-omades-tou-mitef-startup-competition-2020-meros-4o/

Η Owiwi συμβάλλει στην εξ αποστάσεως εργασία με ειδικά πακέτα και προσφορές

Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν πλέον πρακτικές εξ αποστάσεως εργασίας, η Owiwi, η ελληνική Startup με την πρωτοποριακή υπηρεσίας επιλογής προσωπικού και αξιολόγησης ταλέντων που βασίζεται σε online game, αποφάσισε να λάβει κάποια μέτρα για να κάνει πιο ομαλή τη μετάβαση στις νέες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58827/i-owiwi-symvalli-stin-ex-apostaseos-ergasia-me-idika-paketa-ke-prosfores/

Δωρεάν μαθήματα μέσω διαδικτύου από το Tech Talent School

Το Tech Talent School περνά στην εποχή του e–learning για να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να συνεχίσουν τη μάθησή τους δωρεάν από το σπίτι, συμβάλλοντας στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR, που έχει στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58819/dorean-mathimata-meso-diadiktyou-apo-to-tech-talent-school/

Δωρεάν εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά από την Tenebra Studios

Η Tenebra Studios, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Πολιτείας #DigitalSolidarityGR για τη διευκόλυνση της εργασίας και της ψυχαγωγίας από το σπίτι, προχωρά στη δωρεάν διάθεση εκπαιδευτικού βιντεοπαιχνιδιού με θέμα τα Μαθηματικά για παιδιά Δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58842/dorean-ekpedeftiko-pechnidi-gia-pedia-apo-tin-tenebra-studios/

Σε “κίνδυνο” οι ελληνικές επιχειρήσεις: Μείωση πωλήσεων, ελλείψεις πρώτων υλών

Ανησυχητικές είναι οι μέχρι τώρα επιπτώσεις στην αναπτυσσόμενη επιχειρηματικότητα της χώρας από την έξαρση της πανδημίας του Κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τη νέα έρευνα της Endeavor Greece αναφορικά με την πορεία των πωλήσεων και της απασχόλησης, την ετοιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και την ικανότητα προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58829/se-kindyno-i-ellinikes-epichirisis-miosi-poliseon-ellipsis-proton-ylon/

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις