Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Startups “πιέζουν” την ΕΕ για υποστήριξη εν μέσω πανδημίας

Η ευρωπαϊκή τεχνολογική βιομηχανία “πιέζει” την Ευρωπαϊκή Ένωση για υποστήριξη των Startups που έχουν “χτυπηθεί” από την κρίση που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Σε κοινή τους επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, μια ομάδα Startup κοινοτήτων ζητά να λάβουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις κεντρικό ρόλο στα μέτρα που προτείνει η ΕΕ για την πανδημία.

Η ομάδα, της οποίας ηγείται το οικοσύστημα των Βρυξελλών, Allied for Startups, προειδοποιεί για τον αντίκτυπο που θα έχει μια μελλοντική οικονομική ύφεση στον τομέα της τεχνολογίας που μέχρι σήμερα αναπτύσσεται γρήγορα στην Ευρώπη.

“Όπως και με τις προηγούμενες καταστροφές, αυτή η κρίση είναι επίσης μια ευκαιρία”, αναφέρεται στην επιστολή. “Σε πρώτη φάση αποτελεί ευκαιρία για καλύτερη συνεργασία και συντονισμό μεταξύ των εθνών. Εκτός αυτού, είναι μια ευκαιρία για καινοτομία…”.

Για να αποφευχθεί η κατάρρευση των Startups, στην επιστολή προτείνεται γρήγορη χρηματοδότηση σε εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογία για την καταπολέμηση της πανδημίας, χρηματοδοτική βοήθεια σε ήδη προχωρημένα deals και ελάφρυνση των φορολογικών υποχρεώσεων, κυρίως όσον αφορά τις προθεσμίες αποπληρωμής.

Η επιστολή αυτή έρχεται αφού η Γερμανία και η Γαλλία έχουν ήδη ανακοινώσει πακέτα δισεκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη εγχώριων Startups.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις