Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Mobility Report: Πόσο μετακινούνται οι Έλληνες εν μέσω πανδημίας;

Η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη, την Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου και έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να λάβουν δραστικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων. Το ίδιο ισχύει και στη χώρα μας, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να βρίσκεται σε ισχύ από τις 23 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, γίνεται πολύς λόγος, στην Ελλάδα και όχι μόνο για το κατά πόσο τηρούνται αυτοί οι περιορισμοί, αν και πόσο έχουν μετακινηθεί οι μετακινήσεις. Η Google έρχεται να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά με το Google Mobility Report, μια έκθεση που καταγράφει τις μετακινήσεις σε 131 χώρες εν μέσω πανδημίας.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης για την Ελλάδα, δείχνουν ότι πράγματι οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, οι μετακινήσεις σε καταστήματα λιανικής και γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με εμπόριο ή ψυχαγωγία (βιβλιοθήκες, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καφέ) έχουν μειωθεί κατά 80%. Οι μετακινήσεις για αγορά τροφίμων και ειδών φαρμακείου έχουν μειωθεί κατά 41% ενώ οι μετακινήσεις σε ανοιχτούς χώρους όπως πάρκα, παραλίες, κ.ο.κ. έχουν μειωθεί κατά 55%.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν το διάστημα από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 29 Μαρτίου 2020.

Το ίδιο διάστημα, οι μετακινήσεις προς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (σταθμούς τρένων, μετρό κ.ο.κ.) μειώθηκαν κατά 76%, ενώ οι μετακινήσεις προς την εργασία έπεσαν κατά 53%.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις