Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Όπως και το προηγούμενο διάστημα, το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσαν ειδήσεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού, κυρίως οι επιπτώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο όπως οι απολύσεις των Bleground και Bird αλλά και νέες συνεργασίες και δωρεάν υπηρεσίες, όπως η τηλε-ψυχιατρική πλατφόρμα της Melapus που προσφέρεται αυτές τις ημέρες δωρεάν στο κοινό.

Αυτά, και άλλα πολλά, θα βρείτε στο “Top10” της εβδομάδας, που ακολουθεί:

H Blueground απολύει ή βάζει σε διαθεσιμότητα το 1/4 του προσωπικού της

Ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO της Blueground, ανακοίνωσε την απόλυση ή διαθεσιμότητα περίπου 130 στελεχών της, το 1/4 του συνόλου του προσωπικού της.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/startups/59220/h-blueground-apolyi-to-1-4-tou-prosopikou-tis/

Ελληνικές Startups και Tech εταιρείες αναζητούν προσωπικό

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για την οικονομία, μπορεί πολλές επιχειρήσεις και ειδικά Startups να κινδυνεύουν, και το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας να “απειλείται” λόγω των νέων συνθηκών, υπάρχουν ακόμη όμως εταιρείες που όχι μόνο συνεχίζουν να λειτουργούν αλλά προσλαμβάνουν κιόλας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59369/ellinikes-startups-ke-tech-eteries-anazitoun-prosopiko/

Ζήνα Μαυροειδή, e-fresh.gr: “Απαντάμε στη ζήτηση με τεχνολογία και προσλήψεις”

Η Ζήνα Μαυροειδή, managing director της e-fresh.gr, μιλά στο Startupper για την πορεία της εταιρείας από το 2015 έως σήμερα, τις προκλήσεις, το μέλλον αλλά και τις νέες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59122/zina-mavroidi-e-fresh-gr-apantame-sti-zitisi-me-technologia-ke-proslipsis/

Κορωνοϊός και Startups: Τι συμβαίνει στην Ευρώπη;

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού σε συνδυασμό με τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται σε όλον τον κόσμο, προκαλούν μία μεγάλη κρίση στην οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος βλέπει πολλά από τα “κεκτημένα” της προηγούμενης περιόδου να χάνονται μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59330/koronoios-ke-startups-ti-symveni-stin-evropi/

Υπάρχει κίνδυνος να εξαφανιστεί το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας!

Η κατάσταση στον επιχειρηματικό κόσμο αυτή τη στιγμή είναι δραματική! Η εμπορική δραστηριότητα σε πολλούς κλάδους είναι στο μηδέν ενώ και το ηλεκτρονικό εμπόριο σημειώνει κάμψη λόγω οικονομικής αβεβαιότητας. Ειδικά στις Startups τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα μια και όλοι γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης κατηγορίας επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59088/yparchi-kindynos-na-exafanisti-to-elliniko-ikosystima-kenotomias/

Σκλαβενίτης και efood ενώνουν τις δυνάμεις τους για αυθημερόν παραδόσεις προϊόντων

Ξεκίνησε χθες (23/3), σε πιλοτικό επίπεδο, η συνεργασία – έκπληξη μεταξύ Σκλαβενίτη και e-food!Πλέον, μέσα από το e-food, οι χρήστες – αρχικά μόνο στην περιοχή του Περιστερίου – μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2.500 προϊόντα από όλες τις κατηγορίες σούπερ μάρκετ και να τα παραλάβουν στον χώρο τους.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59022/sklavenitis-ke-efood-enonoun-tis-dynamis-tous-gia-afthimeron-paradosis-proionton/

Cyprus Seeds: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο χρηματοδότησης

Μετά την επιτυχία του Πρώτου Κύκλου Χρηματοδότησης του Cyprus Seeds (2019-2020) ο οποίος φθάνει σύντομα στο τέλος του, το Cyprus Seeds ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία έναρξης για το πρώτο στάδιο υποβολής αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο είναι στις 8 Απριλίου 2020.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59294/cyprus-seeds-xekinoun-i-etisis-gia-ton-deftero-kyklo-chrimatodotisis/

Samsung Next: 15 “μαθήματα” για Startuppers

Το VC – accelerator της Samsung, Samsung Next, συγκέντρωσε σε ένα σημείο 15 παρουσιάσεις – μαθήματα που έκαναν σε διάφορες εκδηλώσεις ειδικοί του χώρου.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59299/samsung-next-15-mathimata-gia-startuppers/

Η Bird απολύει το 30% του προσωπικού της

H γνωστή αμερικάνικη εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών, Bird, απολύει περίπου το 30% του προσωπικού της λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59248/i-bird-apolyi-to-30-tou-prosopikou-tis/

Μεγάλη η ανταπόκριση στις δωρεάν υπηρεσίες τηλε-ψυχιατρικής της Melapus

Το αποτύπωμα της επιδημίας στη ψυχολογία του κόσμου δείχνει η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο σύστημα τηλε-ψυχιατρικής που έθεσε στη διάθεση των πολιτών, ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής, με την στήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και της Melapus.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59049/megali-i-antapokrisi-stis-dorean-ypiresies-tile-psychiatrikis-tis-melapus/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις