Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στα mobile data

Συγχρόνως, ρεκόρ σημειώνουν οι χρήστες κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως που έφτασαν σχεδόν τα 5,3 δισ.

Παρόλο που η πανδημία της COVID-19 προκάλεσε τη χειρότερη μείωση της αγοράς smartphone στην ιστορία, ο συνολικός αριθμός των χρηστών κινητών τηλεφώνων συνεχίζει να αυξάνεται. Δεδομένο που δε φαίνεται ότι θα σταματήσει σύντομα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το StockApps.com, ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα έφτασε σχεδόν τα 5,3 δισ. τον Ιούλιο, μέγεθος που αντιστοιχεί στο 67% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Πρώτη η Ευρώπη με το 86% του πληθυσμού να χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα

Τα κινητά τηλέφωνα και τα smartphones έχουν αλλάξει εντελώς τον τρόπο που επικοινωνούμε, προσφέροντας στους ανθρώπους πολύ ευκολότερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και καθιστώντας τις διαδικτυακές επιχειρήσεις πιο προσιτές για όλους.

Η έκθεση Hootsuite και We Are Social Digital 2021 έδειξε ότι πάνω από 117 εκατ. άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα τον τελευταίο χρόνο, με τον συνολικό αριθμό των χρηστών να αυξάνεται κατά 2,3% σε αυτό το διάστημα.

Τα νούμερα είναι ακόμη υψηλότερα αν λάβουμε υπόψη το συνολικό αριθμό των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας. Μεταξύ Ιουλίου 2020 και 2021, περίπου 670 εκατ. άνθρωποι έχουν σύνδεση, όπως μέσω του IoT, με τον συνολικό αριθμό να αυξάνεται σε 10,4 δισ. παγκοσμίως.

Ανά περιοχή, η Ευρώπη έχει μακράν τον μεγαλύτερο αριθμό πολιτών που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα. Πέρσι, το 86% των Ευρωπαίων είχε κινητό τηλέφωνο. Μέχρι το 2025, το ποσοστό διείσδυσης στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ανέλθει στο 87%.

Η Βόρεια Αμερική κατατάσσεται ως η δεύτερη περιοχή στην κορυφή των χρηστών, με περίπου 85% των πολιτών να χρησιμοποιούν κινητά. Ακολουθεί η Ασία και ο Ειρηνικός με ποσοστό διείσδυσης 58% το 2020, χωρίς να περιλαμβάνει την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν.

Η Ευρύτερη περιοχή της Κίνας που αφορά και τις τελευταίες, σημειώνει ποσοστό ένταξης στο 83% πέρσι, ενώ στα επόμενα τέσσερα χρόνια, το ποσοστό ενσωμάτωσης των κινητών τηλεφώνων στην επικράτεια προβλέπεται να εκτοξευθεί στο 85%.

Η χρήση των mobile data αυξήθηκε κατά 68% σε ετήσια βάση 

Με βάση τα στοιχεία της Hootsuite, η πλειονότητα των ανθρώπων χρησιμοποιεί smartphones για πρόσβαση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και internet. Από τον Ιούλιο, τα smartphones αντιπροσώπευαν 6,4 δισ. ή αλλιώς το 79% όλων των συνδέσεων κινητής παγκοσμίως.

Επισημαίνεται μάλιστα, ότι τα router, τα tablet και τα laptop είχαν μερίδιο αγοράς μόλις 3,8% με 310 εκατ. συσκευές. Η εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των χρηστών smartphone όμως ήρθε μαζί με την εκτίναξη των mobile data.

Οι συσκευές Android αντιπροσώπευαν σχεδόν το 73% της συνολικής κίνησης δεδομένων, 1,8% λιγότερο σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, και οι συσκευές IoS ακολούθησαν με μερίδιο αγοράς 26,3%.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης σημαντικές διαφορές στο κόστος των mobile data ανά χώρα. Για παράδειγμα, από τον Ιούλιο, η Ελλάδα κατατάσσεται ως η πιο ακριβή χώρα παγκοσμίως με κόστος 8,16 δολάρια ανά 1GB δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, υπερδιπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου των 4,07 δολαρίων.

Ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς με 7,62 δολάρια, 6,99 δολάρια και 5,72 δολάρια αντίστοιχα. Το Ισραήλ, η Ιταλία και η Ρωσία βρίσκονταν στην άλλη πλευρά της λίστας με μέσο κόστος δεδομένων κινητής τηλεφωνίας 0,05, 0,27 και 0,29 δολάρια.

Τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι οι ανεπτυγμένες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται επίσης κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, με κόστος 3,33 και 1,42 δολάρια ανά 1GB δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, αντίστοιχα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις