Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Airbnb εξασφάλισε χρηματοδότηση 1 δις εν μέσω πανδημίας

Χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων εξασφάλισε η Airbnb από τις επενδυτικές εταιρείες Silver Lake and TPG Sixth Street Partners, λίγες μέρες μάλιστα αφού η εταιρεία μείωσε την εσωτερική της αποτίμηση, κατά 16%, στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η χρηματοδότηση θα δώσει μια “ανάσα” μετρητών στην εταιρεία, η οποία δέχεται ένα ισχυρότατο πλήγμα από την πανδημία και την παύση των τουριστικών δραστηριοτήτων σε σχεδόν όλο τον κόσμο. Δεν είναι ακόμα γνωστό, ωστόσο το αν και πώς θα επηρεάσει την είσοδο της Airbnb στο χρηματιστήριο, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το 2020. Σε κάθε περίπτωση, είναι μεγάλη πλέον η πιθανότητα να καθυστερήσει.

“Ενώ το σημερινό περιβάλλον είναι σαφώς δύσκολο για τη βιομηχανία φιλοξενίας, η επιθυμία του ανθρώπου να ταξιδέψει και να ζήσει αυθεντικές εμπειρίες είναι θεμελιώδης και διαρκής”, ανέφερε σε δήλωσή του ο co-CEO της Silver Lake, Egon Durban και συμπλήρωσε: “Το διαφοροποιημένο, παγκόσμιο και ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο της Airbnb είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για να ευημερήσει καθώς ο κόσμος ανακάμπτει αναπόφευκτα…”.

Η Airbnb από την πλευρά της δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για την προσέλκυση νέων hosts, για το κομμάτι των εμπειριών (experiences) αλλά και των μακροπρόθεσμων μισθώσεων, καθώς η ίδια πιστεύει ότι το που και το πώς δουλεύουμε θα αλλάξει μετά την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, η Airbnb – θέλοντας να πάρει τους hosts με το μέρος της – ανακοίνωσε τη δημιουργία Ταμείου Ενίσχυσης για Οικοδεσπότες ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Το Ταμείο αυτό έχει στόχο να βοηθήσει τους οικοδεσπότες που επηρεάζονται από ακυρώσεις που σχετίζονται με τη νόσο COVID-19.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις