Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στις 28/4 “κυκλοφορεί” η τεχνολογία ανίχνευσης κρουσμάτων των Apple – Google

Στις 28 Απριλίου θα γίνει διαθέσιμη σε προγραμματιστές η τεχνολογία που αναπτύσσουν Apple και Google για την ανίχνευση κρουσμάτων του κορωνοϊού. O Tim Cook ανακοίνωσε την πληροφορία στον Ευρωπαίο Επίτροπο Thierry Breton, σε διαδικτυακή συνάντηση που είχαν, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Breton πίεσε την Apple να εγγυηθεί ότι η τεχνολογία θα συμβαδίζει με τους κανονισμούς της ΕΕ περί ιδιωτικότητας, όντας ανώνυμη, εθελοντική, διαφανής, προσωρινή, ασφαλής και διαλειτουργική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δηλώσει ότι θα εγκρίνει τη χρήση της τεχνολογίας για ένα περιορισμένο διάστημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μόνο εάν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία αναπτύσσει επίσης τη δική της αντίστοιχη εφαρμογή, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 11 Μαΐου, όταν θα αρχίσουν τα αίρονται και τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα. Η Γαλλία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Bluetooth γι’ αυτόν τον σκοπό (όπως και οι Google – Apple), ωστόσο δεν είναι ακόμα σαφές πως θα γίνει αυτό αφού η Apple έχει αυστηρούς περιορισμούς όσον αφορά τη χρήση δεδομένων Bluetooth από εφαρμογές άλλων παρόχων. Το θέμα δεν τέθηκε στη συζήτηση μεταξύ  Cook και Breton.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις